Jump to content
zoki_ns

Buduci vlasnik Toyote Corolle

Recommended Posts

Pozdrav svima. Ja sam Zoran iz Novog Sada, nadam se uskoro buduci vlasnik Toyote Corolle, Style paket :).

Podeli ovaj post


Link to post

Dobrodošao Zorane.  :dobrodosli: 

Podeli ovaj post


Link to post

Dobrodošao :)

Podeli ovaj post


Link to post

Hvala vam na dobrodoslici.

 

Da li mozda neko iz Novog Sada ima Toyotu Corollu u biserno beloj boji ? Da li neko ima iskustva sa odrzavanjem auta u toj boji. Trenutno sam u dilemi da li se isplati doplatiti 500 evra za tu boju u odnosu na klasicnu belu, i voleo bih ukoliko bih eventualno i odabrao tu boju da vidim kako izgleda uzivo na Corolli.

 

Hvala svima,

Pozdrav

Podeli ovaj post


Link to post

Moja je obicna bela a ima ih jos par ovde na forumu. Negde sam citao thread nekoga iz NS-a ko je imao tu boju. Da l je ovde ili na nekom drugom forumu nisam siguran.

Ali ne znam sto se plasis odrzavanja? Svaka bela je nezgodna :) Bela joj stoji super (po mom misljenju).

Podeli ovaj post


Link to post

Meni se svidja bela. Malo se plasim zbog odrzavnja posto nije metalik boja, a biserna je ipak metalik. Ipak pretpostavljam daje biserno bela za nijansu  lepsa,  U slucaju biserno bele se po malo brinem kako ce u nedaj boze nekoj situaciji ako nedaj boze zatreba farbanje majstori snaci. U gota car-u me uveravaju da tu nema problema, ali sam ja malo skeptican :). Svaka ima svoje prednosti i mane pa treba izvagati.

 

Video sam par belih u gradu i jednu za koju sam mislio da je biserno bela ali ipak se na kraju ispostavilo da nije vec je bila malo prasnjava :D

Podeli ovaj post


Link to post

Metalik boja kao i svaka druga , odavno su u upotrebi i nema apsolutno nikakvih problema oko održavanja i eventualno saniranja oštećenja istih. Ako si dobio ponudu za doplatu od 500e za metalik belu kupuj auto , pošto je doplata za metalik belu i Tokiyo red metalik 750 e za ostale metalik boje 500e , akrilnu belu 250e a teget corolla se dobija bez doplate za boju . Pišem o trenutnoj akciji za Corollu 1.6 u style paketu 

Podeli ovaj post


Link to post

Ja se dvoumim izmedju obicne bele i biserno bele. Kad sam rekao 500 evra mislio sam na razliku izmedu akrilno bele  i metalik biserno bele  koja  iznosi 500 e (750-250). Nisam dobio nista povoljnije nego sto je u cenovniku ...

Podeli ovaj post


Link to post

Ako ćeš se ti lično osećati lepše i bolje kada sedneš u corollu biserno bele boje . Ne bih se dvoumio .. Ne kupuje se nov auto svaki dan .

Podeli ovaj post


Link to post

Samim tim sto se razlika ne vidi, malo mi je to cudan nacin da se spiska 500 eur, ali dobro, ako te to cini veselim, novac je tvoj :)

Ja sam malo stariji pa se ne primam na te marketinske fore, za mene su metalik boje srebrna i ostale iz kolorita. Al kad mi neko kaze da je kupio metalik crnu ili metalik belu, samo zacutim :)

Podeli ovaj post


Link to post

Vidi se razlika (efekat perli). Prenosim neko svoje lično iskustvo prilikom kupovine auta . Doplatio sam pre godinu dana 500e za Platinum bronzanu boju (metalik siva G2 ) u odnosu na akrilnu belu i uopšte se nisam nijednog trenutka pokajao zbog takve svoje odluke. Mislim da sam još malo stariji '71 :)  . U svakom slučaju dobro je da budući kupac Zoran čuje što više različitih mišljenja a na njemu je da donese konačnu odluku.

Podeli ovaj post


Link to post

Pozdrav svima. Ja sam Zoran iz Novog Sada, nadam se uskoro buduci vlasnik Toyote Corolle, Style paket :).

Pozdrav Zorane, da li imas neki auto koji ti je zanimljiv na oglasima?

Podeli ovaj post


Link to post

Pregledao sam oglase i nisam nasao nista povoljno. 

Interesuje me nov auto, ili eventualno star do 2 godine, a to su uglavnom test vozila kojih u ovom trenutku nema. Video sam samo jednu corollu u crvenoj boji i u sol paketu operme ali je sa automatskim menjacem sto mi ne odgovara, a i cena je malo veca.

Podeli ovaj post


Link to post

Pa prečešljaj po netu dilere i vidi da li imaju u ponudi nešto polovno što ti odgovara. Možda naletiš i na zamenu staro za novo (da je neko vratio relativno nov auto i uzeo drugi). To su sve vozila koja su održavana u ovlašćenom servisu, a verovatno im još ni garancija nije istekla. Tu bi mogao da uštediš lepu lovu.

Podeli ovaj post


Link to post

Ako si u mogućnosti priušti sebi nov auto. Cena je trenutno povoljna za novu corollu sa tim paketom opreme. 

Podeli ovaj post


Link to post

Ja imam belu i mogu da ti kažem da sam zadovoljan. Skoro sam ga oprao posle malo dužeg vremena i ponovo sam se zaljubio u auto.

 

Imao sam skoro i udes u kome je nastradao samo zadnji branik. S obzirom da su morali da ga menjaju, naručili su branik koji ne dolazi ofarban, već ga ovde u servisu farbaju. Zamena je trajala oko 3 dana, jer su pored toga što znaju koja je boja morali da gledaju nijansu. Ne znam šta ima da se gleda na belom autu starom oko godinu dana, ali to im je postupak rada.

 

Na kraju, to je sve stvar ukusa. Ja sam ti ovde dao i primer kako se rade i neki farbarski radovi, čisto da znaš.

 

Imaš kod mene u temi, pogledaj slike, možda ti pomognu pri izboru.

 

 

 

 

 

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Podeli ovaj post


Link to post

Moj lični stav u pogledu novog automobila je da moraš da imaš iole pristojan parking/garažu/dvorište sa normalnim komšijama. Ja da kupim nov auto, za 6 meseci bih završio u zatvoru. Sigurno bih ubio nekog od ovih skotova što su mi izrešetali vrata na oba automobila. A o ogrebotinama koja deca sa svojim trotinetima i igračkama ostavljaju po čitavoj karoseriji da ne pričam. Neki mali zlotvor mi je kamenom crtao oko zadnjih svetala na alfi. Yarisu sad ni poliranje vrata ne bi pomoglo. Ne žalim se samo ja već i druge komšije. A što se tiče starijih, ako si već nenormalan i ne kontrolišeš pokrete ruke tj. nemaš nikakvu koordinaciju pokreta bar stavi silikonsku zaštitu na vrata da ne urnišeš drugima vozilo. Tehničku pismenost kao da su sticali na stočnoj pijaci, a tako uče i svoju decu.

Tako da za nov auto moraš u tom slučaju da imaš i stomak i živce.

Podeli ovaj post


Link to post

U bre Maxy sve je to gomila običnog lima. Mene npr. takve stvari uopšte ne uzbuđuju sitne ogrebotine sam uklonim , saniram .. Možeš da vidiš kod mene u temi , takođe kao CvrleBg imao sam i sitno čukanje. Mene npr. izluđuje ako auto nije pouzdan, ne ide kako treba, stanje enterijera ( unutra je samo moj a spolja svačiji )  ..  U tom pogledu imam veoma visoke kriterijume. Bez obzira koliko auto da je star sve mora da radi i funkcioniše perfektno . 

Podeli ovaj post


Link to post

Ma jeste to lim, ali kako da gledam u auto koji posle 6 meseci izgleda kao da ima 5 godina. Opet, to je moja logika i zbog toga nikada u situaciji u kojoj sam sad ne bih kupio nov automobil, već isključivo polovan par godina starosti, što već planiram da realizujem ove godine :)

 

Btw, ove korole se već odomaćile, ima ih sve više. I konačno mogu da kažem i da lepo izgledaju.

Izmenjeno od maxy

Podeli ovaj post


Link to post

Cena jeste povoljna kada se sve sabere i oduzme. 

Doduse u Bosni je cena 1000 evra niza nego kod nas, tj u Style paketu izadje 15.000 evra. E sada zasto kod njih moze jeftinije a kod nas ne moze to je vec pitanje za ove nase...

U sadasnju ponudu od 16000 je ukljucen i beskamatni kredit. Verujem da kada bi neko odustao od toga da bi supustili cenu za par stotina eura. Verujem da bi na ovu cenu od 16k mogao da izboksujem jos Toyota protect gratis, ali ne vise od toga.

 

Ja svakako razmatram sve opcije. Za sada mi je ovo najizglednije posto mi se auto jako svidja. Cekam sajam, kada je vec toliko blizu. Mozda bude i nekih povoljnijih ponuda i za tojotu, a mozda i za neke druge brendove. Seat leon je npr. sad izbacio ponudu koja je ok, 15k benzinac,, a 17k dizelas. Verujem da ce i drugi proizvodjaci izbacivati povoljnije ponude, tako da se mozda ovi nasi malo smiluju i daju jos nesto na poklon :D 

 

A sto se tice test vozila, kontaktirao sam sve predstavnike u Srbiji i nemaju nijedno test vozilo ili bilo sta staro do dve godine.

Izmenjeno od zoki_ns

Podeli ovaj post


Link to post

Auto danas porucen

Corolla u Style paketu opreme u biserno beloj boji. 7000e je beskamatni kredit. Toyota protect je gratis. E sada treba docekati 3 meseca da stigne auto :)

Felne su malo promenili u odnosu na one koje na sajtu pise da su u style paketu. Meni su one pre za nijansu mozda lepse od ovih koje ce doci sada, mada su ove skuplje i kao vise sportski :). Ove koje stizu su u prilogu.

Hvala svima na pomoci do sada.

post-4793-0-77958500-1520024883_thumb.jpg

Izmenjeno od zoki_ns
  • Upvote 5

Podeli ovaj post


Link to post

Izaci ce nova dok tvoja stigne Salim se, odlican si auto izabrao

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 1

Podeli ovaj post


Link to post

:dobrodosli:

 

Pravi odabir. Perla bela boja za Korolu je pun pogodak.

Podeli ovaj post


Link to post

Evo kako ce izgledati u biserno beloj.

Nadam se da neće promeniti felne u medjuvremenu da ne bude nekog iznenadjenja :)

post-4793-0-21448400-1520617020_thumb.jpg

Izmenjeno od zoki_ns
  • Upvote 1

Podeli ovaj post


Link to post

Lepo. Elegantno. Klasika.

Podeli ovaj post


Link to post

×