Jump to content
Sign in to follow this  
andon94

Kupovina Yarisa 1.4 d4d

Recommended Posts

Zovem se Aleksandar i trenutno živim u Nišu. Razmišljam da uzmem Yaris 2011-14 za svoje prvo vozilo.

 

Do sada sam vozio benzince Golf 4 1.4 i Seat Leon 1.6, oba oko 2003. godišta. Poslednja tri leta vozim Ford Connect 1.4 2014. godište, što mi je ujedno i jedini dizelaš do sada.

 

Yaris mi se učinio kao vozilo kojim mogu da se vozikam po gradu, ali ujedno i odem jednom nedeljno na izlet 50km od grada, i nekoliko puta do Grčke godišnje.

 

Živim sam sa devojkom u zgradi bez garaže. Još uvek ne planiramo decu, tako da veličina vozila nije odlučujući faktor. Prioritet mi je razumna potrošnja i troškovi održavanja.

 

U obzir sam takođe uzimao: Kia Ceed; Hyundai i30; Citroen C4; Ford Focus ili Fiesta; Peugot 208 ili 308; Renault Megane. Za Toyotu sam se odlučio zbog pouzdanosti i ekonomičnosti iako je skuplja od većine ostalih.

 

Budžet mi je 7k. Trenutno na polovniautomobili.rs ima samo 8 primerka ovog modela, dok na mobile.de ima dosta više. Planiram kupovinu oko polovine decembra. Da li bi bilo pametno da jurim oglase kod nas ili da se prosto spakujem decembra i odem za Nemačku sa nekim ko se razume.

 

Da li je 7k uopste dovoljno novca za solidan Auris tog godišta? Da li su Francuski modeli, zaista lošiji? Da li uopšte odgovara mojim potrebama i kako očekujete da mi legne nakon ovih vozila koje sam već vozio? Na šta još treba da obratim pažnju prilikom kupovine i šta bi još trebalo da me zanima?

 

Hvala!

 

 

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Podeli ovaj post


Link to post

Dobrodošli na forum Toyota club Serbia, skraćeno TcS. Želimo Vam prijatan boravak. :dobrodosli:

Podeli ovaj post


Link to post
Sign in to follow this  

×