Jump to content
Milak

2018 Corolla 1.6 Style Automatic

Recommended Posts

Zbog takvih detalja je Korola HB i skuplja od limuzine. Tu su napravili neki kompromis. Hvala ti za savet, ako se nesto od opcija za menjanje desi javicu ovde :)

• Like 1

Podeli ovaj post

Limuzina je uvijek bila skuplja od HB. I to nekih 700 € ako se dobro sjećam

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk

Podeli ovaj post

Limuzina ima veće međuosovinsko rastojanje, otvore za klimu nazad, ali je zato HB imao lepšu instrument tablu od nižih paketa opreme i eto, bolje farove... Jin i Jang :japanes:

Kod nove verzije HB i limuzina imaju različite benzinske motore, HB samo 1.2t, a limuzina stari, dobri 1.6 vvti atmo i 1.5 t trocilindraš!

Izmenjeno od bane1321

Podeli ovaj post

Evo da javim prve utiske za nove felne + gume 225/45 17. Za koroline proporcije su vizuelno sedamnaestice idealna velicina. Ne samo zbog felni nego i gume mu daju siri i ozbiljniji izgled.
Oseti se razlika u ponasanju na putu, mnogo brze mogu da ulazim u krivine i stabilniji je na vecim brzinama (To mi u sustini i ne znaci previse, korola je anti sportski auto :)).
Odustao sam od all season i uzeo ipak zimske Kleber gume. Odusevila me tisina u voznji, bukvalno su necujne. S te strane sam prezadovoljan, ali nazalost postao je auto dosta neudobniji, sigurno nekih 15-20%. Osete se sitnije neravnine i rupe koje nisam ni primecivao na sesnaesticama. Videcu da li cu da se naviknem posle par meseci... Sve u svemu nisam siguran da vredi para i cimanja.

Toyota felne nove.jpg

Izmenjeno od Milak
  • Like 3

Podeli ovaj post

Lepo izgledaju.

A da se gubi udobnost, gubi se.

Da se dobije na upravljivosti, pa i lepoti, dobije se.

Da li sve to vredi - pojma nemam :) 

Podeli ovaj post

Nije toliko losija udobnost, ali sam vise postao svestan rupa na putu i moguce stete na felnama. Nisam toliko opusten kao na 16-icama s kojima sam isao pravolinijski bez razmisljanja.
Ali primecujem i tragove uzivanja u voznji :thumbcool:Stvarno se dinamicki transformisao, kao da vozim drugi auto. Prakticno ne postoji ljuljanje i naginjanje u krivinama.

Mogu da kazem da ipak prevladjuju pozitivna iskustva kad se sve sabere.

Podeli ovaj post

Jel probao neko da menja svetla za tablice u LED? Ima gomila tih svetala po oglasima ali ne mogu da provalim koja su za moj model

Podeli ovaj post

Ajde ovako i ja da kazem nesto oko farova. Ako hoces mozes da ides da odrade da stavis projektore u farovima i jer za led nije potrebno da imas prskalice onda moze led lagano u projektoru. Ja na Aurisu imam xenone i j*beni je preporod u odnosu na j*bene preslabe fabricke halogene. E ja imam projektore fabricke ali kod nas je jos divi zapad i bice jos dugo tako da zabole me dupe za sve. Probao sam i led ali jer je kod mene bi-halogeno, bi-led, bi-xenon sada, dakle u projektoru ima jedan limcic koji kad das dugo se oslobodi cela leca(projektor, lupa) koja oslobodi celu svetlinu i tad imas duga svetla, zato se kaze i bi-xenon, dugo i kratko u jednom faru. Led mi je bio fantastican iskreno ali jer su ledice bile samo sa dve strane, leve i desne kad sam pustao duga svetla nije osvetljivalo u distanci nego samo sa strane.
Posle su na red dosli i pojacane halogene, mene da pitas odlicne. Problem? Mene su trajali do 6 meseci sa time sto imam dnevna svetla dakle ne svetle non stop samo nocu a nocu retko vozim, kao i sam auto, sad je na 34.000km, vozi se samo na otvorenom. Drugi problem, preskupe, u Tojoti mi trazili 90 evra za malo belije samo one Optiwhite koje su Philips ustvari. Nasao sam Philips X-treme +150% za 50ak evra na E-bayu ili Amazonu. Uzmes 2 para oko 100 evra i menjas kad ode jedan par. Odlicna solucija da mene pitas.
Zasto sam se odlucio na kraju za xenone? Pa jbg, prvo imam projektore, kao drugo dosta duze traju nego li pojacane halogene. Problem? Da nadjes one koje ti odgovaraju, prvo sam uzeo od seta kog sam porucio iz Italije, psihijatrija promenio stavio druge britanske, dobre su, opet proradila psihijatrija, uzeo najskuplje i najdobre Morimoto, ameri ko ameri drzaci im kontra, vratili mi pare porucio 2 para xenon svetla od onih prvih sto sam uzeo sto su dosli sa xenon-kita. Nadam se da ce doci uskoro pa da i njih nanovo probam. Svi su mi bili 5000K dakle bela svetla, ne plavkasta 6000K. Ostajem na xenon svakako. Kratke su dobre, al brate kad das duge jaoooo dan ali bukvalno. Imam sliku na mobilnog mozda kasnije posaljem ako opet na mobilnog instaliram TT.

Zakljucak oko ovog dela: Ako se odlucis da stavis lupe u faru, go for it, nije nikakva filozofija nemoj se plasiti. Mozes ladno i bi-xenon ili bi-led projektore nebitno, objasnio sam sta je to vec i ubacis led sijalice(ili led projektori) i na tehnickom mogu da ti se hvate za onu stvar. Duge jer imas dodatne valjda su H7 ostavis i tu stavis halogene pojacane i imas dobitnu kombinaciju. Gledas samo da bude super kvalitetan led sa Alija, platis ga oko 50-60 evra i nakrivi kapu, nemoj da se lazes da ako uzmes ovde bicu bolje, vidi cenu i sve ce ti jasno biti.
Problem sa led sijalicama u obicnom faru je sto rasprsuje svetlinu na sve strane samo ne tamo gde treba. Zagledaj dok hodas uvece led u obicnom faru i shvatices o cemu govorim.

Oko led u tablica, nemoj one setove nego obicne kao moje sa telo od aluminija jer imaju bolje hladjenje i duze traju: https://www.aliexpress.com/item/32868797837.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.299.246d18023bIuXB.
Ove imam jedno vise 2 godine nemam problema imam iste takve samo narandzaste u retrovizorima. Doduse moja je full led, zmigavci stopovi i ostalo. 

Evo ti moje teme pa ako imas zivaca procesljaj je, tu ima sve sto sam ti govorio, zato kazem ti kao patalac a ne gatalac.
http://www.toyotaclub.rs/forums/topic/9452-toyota-auris-16-valvematic-2018/

• Upvote 2

Podeli ovaj post

@Milak

Ako ti trebaju LED za tablice, javi se daću ti pet-šest gratis!

Izmenjeno od bane1321
  • Upvote 1

Podeli ovaj post

@cdyane Hvala ti za savete! Necu ipak da diram farove, previse je to drndanja i opet ne mogu biti siguran da je to to. 
Jel ovo sijalice odgovaraju i za svetla u kabini na plafonima?

Podeli ovaj post

Moraš da proveriš u uputstvu!

Kod mene napred idu ubodne, a nazad "valjkaste".

Takođe, proveri na koji način se menjaju. Kad sam video na YT da moram celu onu konzolu sa plafona napred da skidam, odustao sam od "operacije". 

Inače te tri i ona u gepeku su jedini izvori svetlosti na autu koji nisu LED!

Podeli ovaj post

Napred su ubodne T10 a u sredini na plafonu valjkasta. Isto ubodna T10 je za u gepeku i za rikverc svetlo. 

Podeli ovaj post

@cdyane je doktor za elektrifikaciju Toyote tako da je sve provjereno

Usput pozdrav , nisam dugo bio niti sam te dugo čitao@cdyane

Podeli ovaj post

Pozdrav Lave! @LAV-LAV . Ma nisam se ni ja dugo palio po forumima mozda jedno 2 meseca, poceli po drugim da se raspituju jel sam ziv. :-D Sad sam se malo aktivirao nasao vise vremena. Bitno da smo zivi i nadam se zdravi! 

• Like 1

Podeli ovaj post

Upravo tako

Podeli ovaj post

Poceo sam da osecam vibracije u volanu dok je auto u brzini i leru, kad prebacim u neutral onda prestane.
Primetio sam taman negde kad sam promenio felne/gume, ne znam da li je slucajnost ili to ima veze sa tim?

Podeli ovaj post

Ne bi trebalo da ima veze, ako se auto ne kreće...

Ja sam imao problem, vulkanizer nije lepo stavio dve gume, pa sam vozio na balansiranje Hanter mašinom.

Podeli ovaj post

Poceo sam da osecam vibracije u volanu dok je auto u brzini i leru, kad prebacim u neutral onda prestane.
Primetio sam taman negde kad sam promenio felne/gume, ne znam da li je slucajnost ili to ima veze sa tim?
Ler i neutral? U čemu je razlika? Nisam baš shvatio kada se dogaðaju vibracije. U vožnji ili na mjestu?

Podeli ovaj post

Greska, mislio sam kad stoji auto u mestu u brzini (D) onda osetim vibracije. Kad ga izbacim iz brzine u neutral onda prestane

Podeli ovaj post

Nešto oko menjača?

Podeli ovaj post

Ovo se prije nije dešavalo?

Podeli ovaj post

Ovo je prvi put. Sad imam mali servis u januaru pa cu da prijavim da pogledaju 

Podeli ovaj post

Ajd bas javi o čemu se radi. Šta god da je uguraj u garanciju. Mali savjet : ako te kači ovih prvih 5 godina garancije provjeri da li to spada u to jer postoji mogućnost da se to moze rijesiti u Relaxu kada je opet original Toyota garancija (sada su u 3+2 ako se ne varam).
Nadam se da si me razumio.

Podeli ovaj post

Jel netko primjetio da je forum napadnut čudnim likovima?! Čudno da admin to nije izbrisao

Podeli ovaj post

On 3. 1. 2024. at 17:00, LAV-LAV said:

Ajd bas javi o čemu se radi. Šta god da je uguraj u garanciju. Mali savjet : ako te kači ovih prvih 5 godina garancije provjeri da li to spada u to jer postoji mogućnost da se to moze rijesiti u Relaxu kada je opet original Toyota garancija (sada su u 3+2 ako se ne varam).
Nadam se da si me razumio.

Ne bas :) Ali od ove godine sam usao u Relax garanciju sa jos +5 godina na standardnih fabrickih 5. Koliko vidim ovaj moj problem sa vibracijama je vrlo verovatno vezan za nosace motora. Javljam kako je proslo i da li to ulazi u garanciju ako se ispostavi da je taj kvar

Izmenjeno od Milak

Podeli ovaj post