Jump to content
Milak

2018 Corolla 1.6 Style Automatic

Recommended Posts

Zbog takvih detalja je Korola HB i skuplja od limuzine. Tu su napravili neki kompromis. Hvala ti za savet, ako se nesto od opcija za menjanje desi javicu ovde :)

• Like 1

Podeli ovaj post

Limuzina je uvijek bila skuplja od HB. I to nekih 700 € ako se dobro sjećam

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk

Podeli ovaj post

Limuzina ima veće međuosovinsko rastojanje, otvore za klimu nazad, ali je zato HB imao lepšu instrument tablu od nižih paketa opreme i eto, bolje farove... Jin i Jang :japanes:

Kod nove verzije HB i limuzina imaju različite benzinske motore, HB samo 1.2t, a limuzina stari, dobri 1.6 vvti atmo i 1.5 t trocilindraš!

Izmenjeno od bane1321

Podeli ovaj post

Evo da javim prve utiske za nove felne + gume 225/45 17. Za koroline proporcije su vizuelno sedamnaestice idealna velicina. Ne samo zbog felni nego i gume mu daju siri i ozbiljniji izgled.
Oseti se razlika u ponasanju na putu, mnogo brze mogu da ulazim u krivine i stabilniji je na vecim brzinama (To mi u sustini i ne znaci previse, korola je anti sportski auto :)).
Odustao sam od all season i uzeo ipak zimske Kleber gume. Odusevila me tisina u voznji, bukvalno su necujne. S te strane sam prezadovoljan, ali nazalost postao je auto dosta neudobniji, sigurno nekih 15-20%. Osete se sitnije neravnine i rupe koje nisam ni primecivao na sesnaesticama. Videcu da li cu da se naviknem posle par meseci... Sve u svemu nisam siguran da vredi para i cimanja.

Toyota felne nove.jpg

Izmenjeno od Milak
  • Like 1

Podeli ovaj post

Lepo izgledaju.

A da se gubi udobnost, gubi se.

Da se dobije na upravljivosti, pa i lepoti, dobije se.

Da li sve to vredi - pojma nemam :) 

Podeli ovaj post

Nije toliko losija udobnost, ali sam vise postao svestan rupa na putu i moguce stete na felnama. Nisam toliko opusten kao na 16-icama s kojima sam isao pravolinijski bez razmisljanja.
Ali primecujem i tragove uzivanja u voznji :thumbcool:Stvarno se dinamicki transformisao, kao da vozim drugi auto. Prakticno ne postoji ljuljanje i naginjanje u krivinama.

Mogu da kazem da ipak prevladjuju pozitivna iskustva kad se sve sabere.

Podeli ovaj post