Jump to content
Milak

2018 Corolla 1.6 Style Automatic

Recommended Posts

I ja sam to pomislio,ali je malo čudno da se to ne osjeti kada je mjenjač u leru.
Probaj u mjestu okretati volan lagano ulojevo do kraja i udesno da vidiš da li se vibracija isto ponaša.

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk

• Upvote 1

Podeli ovaj post

Nema razlike, isto vibrira kad to radim. Nisam vise pametan, oticicu opet kod vulkanizera pre nego sto odem u servis da vidim da li je do balansiranja

Podeli ovaj post

Prostom logikom, pneumatici ne bi trebalo da imaju uticaj na rad u leru. Balansiranje (loše) se najčešće primeti na brzinama 80-100km/h!

• Upvote 1

Podeli ovaj post

Prostom logikom, pneumatici ne bi trebalo da imaju uticaj na rad u leru. Balansiranje (loše) se najčešće primeti na brzinama 80-100km/h!
Slažem se

Podeli ovaj post

Cudno mi je jer je krenulo to da se desava bas kada sam zamenio felne i gume. Pritom auto se lagano vozi, presao je 80 hiljada tesko mi da poverujem da su vec otisli nosaci

Podeli ovaj post

Cudno mi je jer je krenulo to da se desava bas kada sam zamenio felne i gume. Pritom auto se lagano vozi, presao je 80 hiljada tesko mi da poverujem da su vec otisli nosaci
Nije Toyota više ono što je bila. Moze biti svašta.

Podeli ovaj post

Meni je na servisu "otkriveno" da je propišao semering na mjenjaču...nakon samo 75 000 km ali u servisu imali ideju da mi uzmu 150€ za popravak.... i onda ih podsjetim na Relax... iskreno mi nije bilo jasno da nakon 75000 rikne semering i propiša ulje iz mjenjača... ipak je to Toyota!

Podeli ovaj post

Ovo bas lici na nosac motora i to onaj na menjacu.

• Upvote 1

Podeli ovaj post

Odradio sam 6. servis u Toyota centru na Adi. Ispalo me 42 hiljade, dosta papreno. Evo dokumentacije ako nekog zanima

PXL_20240117_165334947.jpg

PXL_20240117_165521238.jpg

A za ove vibracije, zakazao sam novi pregled sledece nedelje. Ako su nosaci motora, rekli su mi da to ne pokriva Relax garancija

PXL_20240117_170041042.jpg

Izmenjeno od Milak

Podeli ovaj post

Piše da ti je zamijenjeno ulje u mjenjaču (na 90 000 km) a nema ga na specifikaciji da je odrađeno i naplaćeno.
Meni piše da se mijenja na dizelu na 120 000 km i litra je oko 33-35 €. Mislim da treba 1,8 L ako sam dobro zapamtio.

Podeli ovaj post

Ovo za nosače... baš bez veze. Trebao si im reći da onda sigurno nisu nosači pa nek pišu šta pokriva Relax.

Podeli ovaj post

Meni je bolja prica, ako i oni konstatuju nosace, kazes hvala i uzmes auto.

Zamenis ih negde gde je jeftinije i resen problem.

Podeli ovaj post

Meni je bolja prica, ako i oni konstatuju nosace, kazes hvala i uzmes auto.
Zamenis ih negde gde je jeftinije i resen problem.
Možda se onda gubinRelax garancija ako primjete da se radilo negdje drugdje. Baš me zanima, zna li tko kako to funkcionira?

Podeli ovaj post

Npr. ako mijenjate set kvačila negdje drugdje da li se gubi Relax garancija? Zna li tko?

Podeli ovaj post

Ne bas sjajno iskustvo u servisu na Adi. Neka copina kockasta radi na prijemu za servis ni dobar dan ni dovidjenja kad sam dosao. Iskulirao me potpuno za sve sto sam se pozalio. Kaze da nisu ustanovili nikakve vibracije i da je sve bilo normalno na pregledu. Jesu to sitne vibracije, ali je bas frustrirajuce svaki put na semaforu izbacujem iz brzine. Videcu da li ce se pogorsavati pa da opet odem, ali u drugi servis. Oni verovatno ocekuju da se pozalim kad mi otpadne volan. Na kraju krajeva platio bih popravku, samo da rese ali ovaj je bio uporan da je to normalno

Podeli ovaj post

Ako su na Adi ona ekipa iz MAG-a, zaobići ih u širem luku. Zato idem na Zrenjaninski put - tamo je daleko drugačiji odnos.
Sve ovo me samo udaljuje od ideje za produženu garanciju, mada, ima još ovlašćenih i nisu svi isti.
Po meni, oteraj mašinu na drugo mesto i podnesi reklamaciju - malo je taj auto prešao da bi mu otišli nosači motora

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Podeli ovaj post

Tako je, ja bih odmah otišao u drugi servis i rekao problem. Točno razumijem kako se osjećaš kada kažu da je to normalno jer ne voze taj auto od prvog dana kao ti.
Ponekad imam osjećaj da ti servisni savjetnici i mehaničari ni nemaju aute ili im je prag tolerancije na autima doslovno otpadanje volana kako si napisao.

Podeli ovaj post

pre 7 sati , Pajser China said:

Ako su na Adi ona ekipa iz MAG-a, zaobići ih u širem luku. Zato idem na Zrenjaninski put - tamo je daleko drugačiji odnos.
Sve ovo me samo udaljuje od ideje za produženu garanciju, mada, ima još ovlašćenih i nisu svi isti.
Po meni, oteraj mašinu na drugo mesto i podnesi reklamaciju - malo je taj auto prešao da bi mu otišli nosači motora

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Ja bolje da ne pisem iskustva sa ovlasecenim servisom na Zrenjaninskom putu. Potpuno sam razocaran sa ovlasecenim servisima, mislim da su samo dobri da ti urade mali servis sve preko toga fuseraj!

Jos kad se prave ludi ili te prave ludim ...

Zapravo, napisacu u posebnoj temi iskustva sa dva ovlascena servisa i mozda bi bilo dobro svako svoje iskustvo da napise cisto da svi znaju sta mogu gde da ocekuju ili kako da se postave sa njima.

Izmenjeno od markols
  • Like 2

Podeli ovaj post

Iskreno nisam nikad imao lose iskustvo u sersivu, jer se za ovih 6 godina koliko imam kola nisam imao sta da prijavim od problema. Ali pamtim kod Stanojevica u Kaludjerici prva dva servisa, ljudi su me docekali sa kafom i sokom u cekaonici. Majstor me sam uveo u garazu da mi pokaze neku sitnicu oko odrzavanja i na kraju su mi oprali kola. Ne znam da li se nesto promenilo od tad, ali da nije tako daleko tamo bi samo isao. 

Podeli ovaj post

Nisam ni ja do god sam radio samo mali servis :) 

Podeli ovaj post

On 29. 1. 2024. at 11:30, Milak said:

da nije tako daleko tamo bi samo isao

Da si lepo otišao kod njih, javio se meni, mogli smo da popijemo kafu i da ti dam LED sijalice!

Podeli ovaj post

Hvala ti na ponudi, ali meni je kaludjerica sad kao da idem u Nis da radim servis :) 

Podeli ovaj post

Inace Optiwhite halogene sijalice u tojoti kostaju 90e :rolleyes:

Podeli ovaj post

On 26. 1. 2024. at 16:10, Milak said:

Ne bas sjajno iskustvo u servisu na Adi. Neka copina kockasta radi na prijemu za servis ni dobar dan ni dovidjenja kad sam dosao. Iskulirao me potpuno za sve sto sam se pozalio. Kaze da nisu ustanovili nikakve vibracije i da je sve bilo normalno na pregledu. Jesu to sitne vibracije, ali je bas frustrirajuce svaki put na semaforu izbacujem iz brzine. Videcu da li ce se pogorsavati pa da opet odem, ali u drugi servis. Oni verovatno ocekuju da se pozalim kad mi otpadne volan. Na kraju krajeva platio bih popravku, samo da rese ali ovaj je bio uporan da je to normalno

Bez ljutnje, ali ja nekad kad sam polagao voznju, uvek su govorili ne spavaj na kvacilu. Obavezno je bilo izbacivanje auta iz brzine.

Podeli ovaj post

@NBG corolla kolega, čovek nema kvačilo, vozi automatik! :drive:

• Upvote 1

Podeli ovaj post