Jump to content
Sign in to follow this  
Peđa1

Volanske radio funkcije na Kenwood radio

Recommended Posts

Zdravo,

 

pošto želim da promenim corollin original radio 2 din na cd, stavljam novi kenwood 1 din autoradio sa novom plastičnom maskom, gde dobivam free hands telefoniranje, bluetooth i usb, pa me zanima da li postoji neki diagram kako povezati i volanski original daljinski upravljač kojeg trenutno imam na volanu, da bi on dalje bijo u funkciji sa novim radiom ?

 

Podeli ovaj post


Link to post

Prvo pitanje da li taj radio podrzava komande na volanu. Ako podrzava treba ti sema komandi na volanu za Kenwood i onda da se prespoji na tvoje komande.

Pogledaj Yatour ili Xcarlink, cini mi se kao bolja opcija jer nemas nikakvih prepravki vec se uredjaj spaja direktno na fabricki radio, a ne vadjenjem fabrickog uredjaja ostaje bord komp u funkciji.

 

Sent from my E5603 using Tapatalk

Podeli ovaj post


Link to post

več sam pronašao šta mi treba, takav autoradio koji ima pozadi ulaz za 3.5 mm jack u koji ide wired remote input. Ostalo je sitnica.

E zašto mi se original radio zamrzeo, zato što kad sam ga izvadio iznenadio sam se koliko je težak, ima ravno 4 kg, kao da je od olova. Ne znam kako ga je original armatura uspela držati onako teška. Unutra ču staviti 1 din radio sa svim funkcijama i kod blende iznad dobiješ još jedan džep za dokumente.

Izmenjeno od Peđa1

Podeli ovaj post


Link to post

Pored multimedijalnog uredjaja tu je smesten i bord komp, verovatno iz tog razloga ima vecu tezinu.

 

Da li taj Kenwood podrzava fabricke komande na volanu? Ako ne podrzava onda te komande ostaju bez funkcije a moraces da nadjes mesto gde ces da zakacis nove komande.

Iskreno, mislim da cela igra oko toga nije vredna. Ne znam kakva je situacija sa konektorima jel mora i to da se prepravlja?

 

Sent from my E5603 using Tapatalk

Podeli ovaj post


Link to post

gubiš bc a volanske komande možeš svezati samo 2 žice na wire remote ulaz u autoradio, koji to ima. Stvar mi se svidela odmah. A plan koje žice idu za upravljanje iz volana imaš na internetu. Onu skalameriju sam izvadio odmah vani.

Podeli ovaj post


Link to post
Sign in to follow this  

×