Jump to content
zigic

Zoran i Corolla 2018 1.6 Luna

Recommended Posts

Nego, kažite mi da li je neko stavljao neke jače sijalice za kratka svetla, vidim da idu h11, i ako jeste koje ste stavili?

Podeli ovaj post


Link to post

Korola ide do 100km/h za 10s sto je solidno vreme i prosek za klasu. Ali je j*** slab obrtni momenat.

Vozio sam skoro moju po nekim zavojima, malo sam testirao sport mod na menjaču. Moram da priznam da je pokazao znake zabave  ;) Dosta je bučan na visokim obrtajima ali baš sam zadovoljan ponašanjem i kako lepo izlazi iz krivina na gasu.

 

Vozio sam Fiat Brava dizel 1.9 120ks pre nje i taj motor je fantastičan. Odlicno vuče, a ne troši mnogo. Problem u Fiatu je menjač, koji je spor i ovo što Piske kaže za uzbrdice je donekle tačno sto se tiče Korole. I vešanje i ponašanje u krivinama je mnogo lošije na Bravu.

Takodje sam vozio novog Megana 1.2 turbo benzinac 130ks. Taj motor me nije oduševio. Fino on vuče i kreće ranije već na 2000-2500 obrtaja, ali nekako neubedljivo i previše linearno. U odnosu na Tojotin atmosferac uopšte nije velika razlika koliko sam očekivao.

U suštini se razlika svodi na dizel/benzin. Negde sam pročitao da je subjektivni osećaj u vožnji dizelaša od 110ks kao da voziš benzinac od 150ks

 

@Piske jesi uzeo druga kola?

Izmenjeno od Milak

Podeli ovaj post


Link to post

Hehe

Vozili smo isti auto pre Toyote, ista zapažanja za menjač i u potpunosti se slažem za Megana 1.2!

Podeli ovaj post


Link to post

Nemam neke egzaktne dokaze, ali 1.0 vvti u Toyoti Yaris MK1 mi se uvijek činio da ide bolje nego što to specifikacije motora i samog automobila govore...

  • Upvote 1

Podeli ovaj post


Link to post

Slažem se sa navedenom konstatacijom. Stvarno deluje da motor ima više snage od deklarisanih 68 ks

 

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka

Podeli ovaj post


Link to post

×