Jump to content
dragants

Yaris TS Banja Luka

Recommended Posts

Pozdrav drugari

Dragan iz Banja Luke od skoro vlasnik Yarisa TS. Tu sam sa vama da pokupim koji savjet jer dosad sam samo vozao evropska vozila.

Ukratko Yaris je 2003 godiste sa predjenih 58 k kilometara.

Podeli ovaj post


Link to post

Dobrodošli na forum Toyota club Serbia, skraćeno TcS. Želimo Vam prijatan boravak. :dobrodosli:

Podeli ovaj post


Link to post

Dobrodošao! Daj koju sliku jurilice :) , do tada ti neću ništa reći ;):) !

Podeli ovaj post


Link to post

Evo slicice. Interesuje me jeli neko radio bilo kakvo mapiranje ili pokusaj povecenja snage ili obr. momenta posto auto planiram za slalom pa mi fali malo snage.

 

Sent from my SM-A605FN using Tapatalk

Podeli ovaj post


Link to post

Veliki pozdrav za Banja Luku . Mapiranjem benzinca atmosferca dobićeš vrlo malo povećanje snage i obrtnog momenta . Ne isplati se raditi tako nešto. 

Ugradnja turbine ti je jedina opcija. Proizvodio se 1.5 TS Turbo za Švajcarsko tržište . 

Podeli ovaj post


Link to post

Mapiranje se ne isplati. Dobijes 5% snage.stavljanjem turbine ili kompresora dobijas auto na 150-160ks, a ta snaga na tu karoseriju je bas brutalna, kao da imas jos 50ks vise. Dobijas i linearnije ubrzanje i dosta nm. E sad ako ti je to puno, a fali ti bas malo snage, onda moze mapiranje koje i nije najsigurnije , a i malo ko to radi na Yarisu. Da stavis protocni lonac, kn i to bi ti mozda izaslo na oko 120 zdravih konjica. Ako se odlucis na turbinu ili kompresor, ladno podnosi jer se vitalno nista ne menja. Ne vise od 0,5 bara i sve fabricko na njemu ide. Sve je isto kao na fabrickom turbaku, tako da nema bojazni da ces ga preforsirati, bilo motor, bilo menjac.

Podeli ovaj post


Link to post

Hvala na odgovorima. Nebi bas isao na prepravke tipa turbine itd jer zelim da ostane koliko toliko original. Nece slike da se postave pa ako ima neko nekakav nacin neka pise. Mislim da se stavljanjem kn i protocnog lonca tesko moze i 1 ks izvuci. Uglavnom hemijacu nesto do sezone. Treba mi prednji branik od ts original pa ako neko ima za prodaju neka pise.

Podeli ovaj post


Link to post

Naravno da ćeš dobiti sa KN filterom i protočnim loncem. Još bolje ako nećes ništa oko motora da diraš, onda komplet izduv proširi. Sva filozofija motora sa unutrašnjim sagorevanjem se svodi o tome kako i koliko vazduha dovesti u motor i kako ga lakše izvesti iz istog. Sa KN filterom dobiješ više vazduha, a sa šitim izduvom lakše izadje napolje. Svećice sport i to već osetiš u vožnji. Tih par konja će se osetiti ponajpre zbog lakšeg izduva. Na Dini je to malo u brojkama, ali u praksi lakše i brže prihvatanje gasa i življi motor. Branik je imao neko na oglasima. Nemam vremena ovih dana da se zabavim time, malo prošvrljaj po netu. 

Podeli ovaj post


Link to post

IMG-29b6c6a2e2be47c039e814fa1bedb83c-V.j

Izmenjeno od Milos CTS

Podeli ovaj post


Link to post

Lep tocak... Jel ovo malo spustena ili mi se cini zbog ugla slikanja?

 

Sent from my E5603 using Tapatalk

Podeli ovaj post


Link to post

Hehe izgleda kao moj. Jel farban? Gde ti je retrovizor? :)

Podeli ovaj post


Link to post

Auto je preslo 58 000 kilometara zato se sjaji. Samo je prednji branik farban posto su orginalni branik slomili kada su istovarali auto. 10 godina je stajala u garazi sve sam morao zamjenit.Nije spustana sve je original na njoj. Ovo su 15 ke zimske a ljetne su 16 cola nazad sirina 9J.

Ljudi molim vas ako neko ima branik od TS original da kupim jer zaljubio sam se u ovu malu trkalicu i hocu da sve bude kao iz fabrike.

Podeli ovaj post


Link to post

 Ja bih isao tu na kompresor..on ne zahteva prepravke..samo napravis nosac za njega po meri i remen narucis po meri, silikonska creva od njega na usis i to je to...pritisak odredjujes precnikom remenice..manja remenica vise pritiska i obrnuto...komp ce verovatno sam da pokupi parametre i poveca smesu goriva ili eventualno da se mapira tada da bi izvukao sto vise snage...realno 25% bi imao sigurno...a zadrzao bi se osecaj voznje atmosferskog motora samo bi imao utisak da je 2.0 motor ispod haube

Podeli ovaj post


Link to post

Postoji već Yaris 1.5 Turbo . Fabrika ga napravila . 

Podeli ovaj post


Link to post

×