Jump to content
mpavlovicbb

Chat 2019

Recommended Posts

Ograničena mu je maksimalna brzina na 180km/h Nema više kola kao što su nekada bila. Na žalost

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Podeli ovaj post


Link to post

Polemika o TOYOTA Prodaji na linku:

 

Podeli ovaj post


Link to post

Za Artico znamo, ali izgleda da ni koža kod Mercedesa nije zaista koža

Sumnjičavi penzioner, Keri Kostelo (72) iz engleskog Safolka je, nakon kupovine korišćenog kabrioleta iz palete Mercedesove E klase (E 300C), poslao materijal kojim su obložena sedišta vozača na analizu, nakon što mu se učinio nekompatiblnim sa deklaracijom proizvođača.

Međutim, nije samo to nateralo ovog vozača na saradnju sa laboraratorijom. Od automobila koji je, iz druge ruke, platio oko 40.000 evra, očekivao je očigledno kvalitetnije materijele u enterijeru koji je proizvođač u svojoj deklaraciji opisao kao “enterijer izrađen od kože”.

9932900-6715037-image-a-28_1550438796777

Nakon što je dobio rezultate ispitivanja sirovinskog sastava materijala koji Švabe prodaju kao “kožu”, shvatio je da je u pravu, jer je prisustvo plastičnih komponentim, konkretno poliuretana, u analiziranom uzorku bilo očigledno. Starac je presavio tabak, podneo prijavu ombdusmanu zbog “lažnog reklamiranja” i dobio odštetu od 850 britanskih funti.

Naime, ombdusman je rezonovao posve logično. Ukoliko proizvođač promoviše enterijer koji je izrađen od kože, onda bi on i morao da bude zaista od kože. Otuda ovakva presuda otvara mogućnost brojnim drugim vlasnicima vozila sa trokrakom zvezdom, koji se osećaju da su dali više novca nego što je primereno, na osnovu (lažnih) deklaracija proizvođača, da zatraže i dobiju odštetu.

Da bi otklonili svaku zabunu, da napomenemo da Mercedes naplaćuje kožni enterijer u iznosu od 912,50 britanskih funti, i da se ovde ne radi o sintetičkom materijalu komercijalnog naziva Artico, koji je veoma sličan vinilu.

U vezi sa ovim slučajem, iz Mercedesa je stigao odgovor ombudsmanu na pritužbu, u kome se navodi da je “sedište zaista obloženo kožom, ali da su korišćeni i drugi materijali, kako bi presvlake sedišta zadržale svoju strukturu i rigidnost (krutost)”.

Međutim, stav Kostela je ostao dosledan: “Platio sam, sačuvaj ti Bože, puno para za ovaj automobil i očekujem potpuno precizan opis za ono što keširam. Ukoliko i drugi vlasnici krenu mojim putem, očekujem da će i ishod biti identičan kao u mom slučaju.”

9932896-6715037-image-a-25_1550438771245

S druge strane, portparol Mercedesa je izjvavio da je deklaracija proizvođača potpuno usklađena sa pravilima koja propisuju šta se može tretirati kao koža, u izradi, promociji i opisu enterijera vozila.

AutoRepublika

Podeli ovaj post


Link to post

Hteo bih da pitam ako se registracija uradi npr. tri nedelje pre isteka da li na registracionoj nalepnici i osiguranju stoji datum kada je urađen tehnički pregled ili datum kada ističe registracija  ? 

Možda je nekom glupo pitanje ali zaista ne znam . 

Izmenjeno od Piske

Podeli ovaj post


Link to post

Postojeca polisa ti vazi do isteka registracije, nakon toga krece nova. Dakle auto ti je registrovan do ostog dana sledece godine od dana isteka trenutne registracije. Ja sam prosle godine registrovao 5-6 dana pre isteka..

Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk

Podeli ovaj post


Link to post

Hvala na odgovoru

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Podeli ovaj post


Link to post

Lepa vest. Nema tehničkog pregleda za automobile kupljene nove prošle godine.

 

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

 

 

 

 

 

 

Podeli ovaj post


Link to post

×