Jump to content
Sign in to follow this  
novakovic

Rav4 2006 Cat-D

Recommended Posts

Dobar dan želim svim Tojotašima ...

 

Ja sam takođe vlasnik Rav-a4 iz 2006, cat-D motor 2.2 ....

 

E sad pazario sam ga na jednom auto placu u Beogradu. Sa mnom je bio majstor iz ovlašćenog servisa i prikopčao je dijagnostiku. Kaže sve u redu, nema grešaka, dizne su ok. E sad fora je bila što akumulator nešto nije bio dobar pa su menjali, samim tim su se izbrisale greške ako ih je bilo. Ni jedna lampica nije upaljena. Odlučim se ja da ga uzmem i za par dana sam došao da sredimo papire itd, platio i krenuli mi po BGu da se vozimo. Sve radi super ali kad smo izašli na auto put počinje da trza i da gubi snagu. Pošto je put od 200km do Sombora gde živim, trzanje je postalo sve gore. Čim malo pipnem gas nebitno u kojoj je brzini krene da trza. Pravili smo pauze i nekako uspeli se dovući do Sombora, stim da se tu u nekim kraćim ulicama 2-3x i ugasio.

 

Na placu jeste stajao oko godinu dana i jedva je imao goriva. Odmah sam ga ostavio kod majstora, i on je očistio EGR koji je bio jako prljav, usisnu granu i zamenio je filter goriva. Izvukao je komplet gorivo koje nije bilo privljavo, i pregledao rezervoar koji je takodje u ok stanju. Nakon svega ovoga simptomi su ostali isti i počeo je da trza. Pitanje je šta dalje raditi ? Ako su na dijagnostici ok dizne ima li smisla skidati ih i proveravati. Takodje kako je moguće da nema nikakvih grešaka u kompjuteru? Kad je auto došao na kanal vidi se na loncu da je sečen jedan pravougaonik tako da je moguće da je katalizator izvađen. Da li to može biti uzrok ovog ponašanja.

 

Auto mi je jako dopada i super izgleda, ima gomilu opreme ali sam iskreno veoma razočaran što maltene nije u voznom stanju.

 

Može li neki savet... Hvala

Podeli ovaj post


Link to post

Dobrodošli na forum Toyota club Serbia, skraćeno TcS. Želimo Vam prijatan boravak. :dobrodosli:

Podeli ovaj post


Link to post
Sign in to follow this  

×