Mello87 762 Napisano Avgust 6, 2020 Kako su plava i crna T18 prodate tražilo se nešto za prevoz i kao logičan izbor se opet Celica nametnula. U pitanju je GT verzija, GTS nažalost u Srbiji nije imao bez plina, a zna se šta mislim o tome a uvoz njih je bio skup, tako da na moju sreću u Švajcarskoj se krio jedan redak primerak GT. Izvedba TTE (Toyota Team Europe) koja se razlikuje po prednjem braniku koji ima difuzore, panorama šiberu, centralnoj konzoli i instrument tabli koje su drugačije kao i otvorima ventilacije i usisu vazduha. Osim toga Ceca poseduje Eibach pro street opruge 30-52mm i spuštena je, K&N box filter vazduha na usisu, dupli ATJ Postert sportski izduv 2x85/115, Alutec Kyro felne 7.5J ET35 R17 sa Hankok Ventus Prime 3 gumama 215/45. Odmah su zamenjena ulja, stavljeno Eneos 5w40, filter ulja, kaiš, filter kabine, K&N filter opran i nauljen, freon nov, servo ulje, Denso svećice, stavljena multimedia sa navigacijom, ostalo još antifriz i ulje menjača čisto onako. Inače zadnji točkovi su u minusu na optici, ostavio tako zbog držanja. Sve u svemu auto je zbog svega urađenog prava igračka i milina je voziti, zvuk daje poseban doživljaj a stabilnost je neverovatna. I na kraju nekoliko slika ;-) 2 Podeli ovaj post Link to post
Piske 1083 Napisano Avgust 6, 2020 LepaCrvena GT 86 poznata. Čija je tamno siva Ceca sa slike ? Sent from my Mi A1 using Tapatalk Podeli ovaj post Link to post
Mello87 762 Napisano Avgust 6, 2020 Tamno siva restyle spava u istoj garaži gde i GT86 Podeli ovaj post Link to post
Mr Nebojša 532 Napisano Avgust 7, 2020 Probao je u nekoliko navrata i auto oduševljaval kako se vozi i drži krivine. Oduševljen sam. Podeli ovaj post Link to post
frank 319 Napisano Avgust 7, 2020 Ti si je uvezao ili...?Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka Podeli ovaj post Link to post
Mello87 762 Napisano Avgust 23, 2020 Danas smo ugrabili vreme i zamenili ulje menjača, stavljeno Eneos 75W90 GL5, ofarbane su kočnice napred i nazad, kupljeni su zadnji kočioni klipovi i pločice ali se čekaju gumice pa će zamena biti čim to stigne, kao i zamena antifriza ovih dana. U međuvremenu ispolirani su farovi i razlika je vidna, stavljene bele sijalice, polako se dovodimo u stanje ne dirati ništa @frank Nisam se lično ja bavio oko papirologije uvoza, nisam imao vremena, moje je bilo samo da biram Podeli ovaj post Link to post
Mello87 762 Napisano Oktobar 15, 2020 Nisam bio zadovoljan uljem u menjaču, Eneos ulje i slično kao i u prošlom autu, menjač teže ulazi u brzine naročito hladan. Istočeno i sipano Motul ulje, razlika je ogromna na bolje. O istom trošku sipano Motul kočiono DoT 5.1 i zamenjene prednje pločice, stavljene Brembo. Bilo je sitnih radova tipa zamene svetla kontrole klime, sređivanja vakuma, farbanja klešta,... Sad je aktuelna potraga za felnama za zimski set pa da spremno čekamo zimu :-) 1 Podeli ovaj post Link to post
Mello87 762 Napisano Jun 24, 2021 Da malo osvežimo temu. Bazično stanje je redovno, par stvarčica izmenjeno. Prešao sam na Motul 5w40 8100 X-cess, jeste skuplje ali i daleko bolje. Zatim prešlo se na LED svetla, problem kod Celice je što moraju se prave adapteri, pa je muka ali vredi. Takođe zimski set je nabavljen, njene orginalne felne a letnje u međuvremenu su bile sređivane, poliran falc a srce je farbano, nakon svega stavljena keramička zaštita i keramički aktivator. Nove felne su zahtevale sigurnosne šrafove da ne bi osvanuo na klocnama :D Na kraju promenjena ručica menjača i obradovali sebe sa dash kamerom, zlata vredna stvarčica. Tako da u principu to je to, sedi, vozi, uživaj 1 1 Podeli ovaj post Link to post