LAV-LAV 276 Napisano Jul 16 Eh, ne znam gdje tražiti, mijenjao gume i opet mi svijetli ona lampica za pritisak. Da li biciklista znaš kako se ono resetuje ili ako zna netko drugi. Probao s onom tipkom nešto,ali nije prestala svijetliti lampica. Podeli ovaj post Link to post
biciklista 86 Napisano Jul 16 Pa, negde u meniju imaš posebno dva odvojena podešavanja: - uparivanje senzora ( situacija ako si menjao poziciju točkova na automobilu ) i - ažuriranje pritiska u pneumaticima ( da neku novu – trenutnu vrednost – sistem zapamti kao referentnu vrednost ). Podeli ovaj post Link to post
LAV-LAV 276 Napisano Jul 16 Nije tako sofisticirano kod mog modela. Postoji dugme kod pretinca za "rukavice" koje se stisne. Probao stiskati 3 puta, ne gasi se lampica.Par puta to rješavao u servisu pomoću dijagnostike, a ponekad i sam. Zaboravio redoslijed, jbg. Podeli ovaj post Link to post
Mirkoduc 6 Napisano Jul 29 Zdravo svima. Kakava su Vaša iskustva oko zamene prednjih kočionih pločica. Do sada sam prešao 58 200 km, i dalje su fabričke ali ću ipak pre polaska na odmor morati da proverim u kakvom su stanju. Ne čujem nikakvo pištanje ili struganje za sada. Koje ste pločice Vi stavljali prilikom zamene? Podeli ovaj post Link to post
biciklista 86 Napisano Jul 29 Ja sam juče na jednom poslovnom Jarisu (2022) menjao prednje disk pločice, na 67.000 km, menjano je u Toyota Centar ADA, a na računu piše da su "kočione pločice Toyota". Cena pločica sa zamenom RSD 19.955 (od čega pločice 14.642 dinara). Na privatnom Jarisu (2022 ) sam pločice menjao na oko 63.500 km (pre oko dva-tri meseca), uzeo sam "Brembo", cena je bila oko RSD 6.400, a menjao sam ih sam. Podeli ovaj post Link to post
Mirkoduc 6 Napisano Jul 29 pre 2 sati , biciklista said: Ja sam juče na jednom poslovnom Jarisu (2022) menjao prednje disk pločice, na 67.000 km, menjano je u Toyota Centar ADA, a na računu piše da su "kočione pločice Toyota". Cena pločica sa zamenom RSD 19.955 (od čega pločice 14.642 dinara). Na privatnom Jarisu (2022 ) sam pločice menjao na oko 63.500 km (pre oko dva-tri meseca), uzeo sam "Brembo", cena je bila oko RSD 6.400, a menjao sam ih sam. Hvala na informaciji. Skupo je kod ovlašćenih ali na sve to smo već navikli. Brembo bi trebao da bude dobar kvalitet. Da li ste čuli neki zvuk ili škripu pa ste na osnovu toga zaključili da je vreme za zamenu ili preventivno? Čitam na netu da kada se potroše postoji neki jezičak indikator i tada počne da škripi odnosno da kod Toyote ne postoji senzor koji se pali u kabini,neka lampica. Možda ima kod skupljih modela. Uglavnom kod mene nema još nikakve škripe ali ipak vredi proveriti na ovoj kilometraži. Podeli ovaj post Link to post
biciklista 86 Napisano Jul 30 Ja nisam čuo škripu prednjih kočnica pre zamene pločica, ali je istina i da su na oba vozila pločice zamenjene pre nego su pločice došle "do kraja" ( vidi se gore i u fotografijama, u ranijim mojim postovima ). Ali, na jednom Jarisu povremeno u uslovima gradske vožnje čujem škripu zadnjih (doboš) kočnica i to neposredno pre samog zaustavljanja. 1 Podeli ovaj post Link to post
laki72 899 Napisano Jul 30 On 29. 7. 2026. at 18:43, Mirkoduc said: Hvala na informaciji. Skupo je kod ovlašćenih ali na sve to smo već navikli. Brembo bi trebao da bude dobar kvalitet. Da li ste čuli neki zvuk ili škripu pa ste na osnovu toga zaključili da je vreme za zamenu ili preventivno? Čitam na netu da kada se potroše postoji neki jezičak indikator i tada počne da škripi odnosno da kod Toyote ne postoji senzor koji se pali u kabini,neka lampica. Možda ima kod skupljih modela. Uglavnom kod mene nema još nikakve škripe ali ipak vredi proveriti na ovoj kilometraži. postoji limeni nastavak koji služi kao zvulni indikator potrošenosti. Ako već idete na dalji put, svakako ne bi bilo loše da pogledate debljinu kočionih obloga, jer je to vrlo jednostavno i brzo, mada na toj kilometraži prednje ne bi trebalo da su potrošene, osim ako ne vozite izrazito agresivno. Podeli ovaj post Link to post
Mirkoduc 6 Napisano Jul 31 pre 13 sati , biciklista said: Ja nisam čuo škripu prednjih kočnica pre zamene pločica, ali je istina i da su na oba vozila pločice zamenjene pre nego su pločice došle "do kraja" ( vidi se gore i u fotografijama, u ranijim mojim postovima ). Ali, na jednom Jarisu povremeno u uslovima gradske vožnje čujem škripu zadnjih (doboš) kočnica i to neposredno pre samog zaustavljanja. Puno hvala na informacijama. Podeli ovaj post Link to post
Mirkoduc 6 Napisano Jul 31 pre 8 sati , laki72 said: postoji limeni nastavak koji služi kao zvulni indikator potrošenosti. Ako već idete na dalji put, svakako ne bi bilo loše da pogledate debljinu kočionih obloga, jer je to vrlo jednostavno i brzo, mada na toj kilometraži prednje ne bi trebalo da su potrošene, osim ako ne vozite izrazito agresivno. Upravo sam bio u servisu. Podizali auto na dizalicu pozvali me da pogledam.kažu da ima.preko pola. Valjda je fabrička debljina ,,mesa,,na pločicama 11mm, imam preko polovine. Tečno vozim, ne volim agresivnu vožnju. Miran sam još neko vreme. Inače, nekoliko majstora mi je preporučilo trw pločice,ja sam za te prvi put čuo ali da podelim sa vama. Pozdrav svima i hvala na informacijama. Podeli ovaj post Link to post
laki72 899 Napisano Jul 31 pre 3 sati , Mirkoduc said: Upravo sam bio u servisu. Podizali auto na dizalicu pozvali me da pogledam.kažu da ima.preko pola. Valjda je fabrička debljina ,,mesa,,na pločicama 11mm, imam preko polovine. Tečno vozim, ne volim agresivnu vožnju. Miran sam još neko vreme. Inače, nekoliko majstora mi je preporučilo trw pločice,ja sam za te prvi put čuo ali da podelim sa vama. Pozdrav svima i hvala na informacijama. Super, tako nešto sam i očekivao. Još imaš da se navozaš sa njima Meni na Aurisu su prednje trajale 115kkm JA koristim ATE. malo su prljavije od originala, ali koče uravnoteženo i odlično TRW je odličan brend. Problem je što je globalno tržište preplavljeno "odličnim" falsifikatima. Odličnim samo u imitiranju originala, ali ne i po karakteristikama. (Davnih dana još krajem 90-tih je moj pokojni drugar štampao nalepnice za 5l Castrol kantice, koje su opet brizgane u Pazpvi, a punjene ko zna gde i ko zna čime... Zato već dugi niz godina koliko god mogu izbegavam one najtraženije brendove, jer njih najviše i kopiraju. mada je to sad globalan kriminal.) Podeli ovaj post Link to post
biciklista 86 Napisano ponedeljak u 20:56 On 31. 7. 2026. at 9:49, Mirkoduc said: Upravo sam bio u servisu. Podizali auto na dizalicu pozvali me da pogledam.kažu da ima.preko pola. Valjda je fabrička debljina ,,mesa,,na pločicama 11mm, imam preko polovine. Tečno vozim, ne volim agresivnu vožnju. Miran sam još neko vreme. Inače, nekoliko majstora mi je preporučilo trw pločice,ja sam za te prvi put čuo ali da podelim sa vama. Pozdrav svima i hvala na informacijama. Eto, sada imaš jednu dilemu manje. Podeli ovaj post Link to post