biciklista 37 Napisano April 13, 2023 I jesu zaslužili da ih čovek najcrnje oplete gde god stigne. Njihovo obrazloženje ( sa kiselim kišama ) je potcenjivanje zdravoag razuma, a pokušaj da ti naplate rešavanje garantnog problema je "bezobrazluk na kvadrat", pri čemu si pravilno uočio dodatne troškove za tebe u njihovoj "dobroj volji". Ja bih opet poslao mail na sve te adrese, fin, kulturan, ali i jasno rekao da je to ne samo očigledan primer nekvaliteta i propusta proizvodjača ( od strane Toyota koja se uvek diči svojim kvalitetom ), već i klasično izigravanje prava iz garancije ( kojom se Toyota takoje stalno hvali i time i reklamira svoja vozila ). I da ovde nije reč o parama ( to su sitni novci ), već o principima ( a oni nemaju cenu ) i o "magarećim ušima". Podeli ovaj post Link to post
Mirkoduc 6 Napisano April 13, 2023 pre 23 minuta, cdyane said: Resi to sam i ne smaraj se sa time vise. Ja sam recimo na auto godinu dana tad star imao curenje iz poluosovine, iz Toyote zamenili mi bez problem, cekao sam pocela tad Korona cini mi se mada nebitno je to, ali to su mislim uradili znali da su takvi auti, uzeli ih znatno jeftinije, izracunali da im je jeftinije kasnije da ti zamene poluosovinu i to je to, svi srecni i zadovoljni, ti ih hvalis kako su ti resili problem u garanciji oni zadovoljni i tako. Bili su tada oko 120-130 falicna vozila nova, ne samo Aurise. Dok sam cekao video sam fakturu ili sta vec na Toyotu CH-R novu sa 2km bas to menjali i testirali je. Sent from my SM-A715F using Tapatalk Šta da radimo kada smo zemlja trećeg sveta. Samo prepostavljam da negde to ne bi moglo. Naravno,rešiću sam. Podeli ovaj post Link to post
Mirkoduc 6 Napisano April 13, 2023 pre 25 minuta, biciklista said: I jesu zaslužili da ih čovek najcrnje oplete gde god stigne. Njihovo obrazloženje ( sa kiselim kišama ) je potcenjivanje zdravoag razuma, a pokušaj da ti naplate rešavanje garantnog problema je "bezobrazluk na kvadrat", pri čemu si pravilno uočio dodatne troškove za tebe u njihovoj "dobroj volji". Ja bih opet poslao mail na sve te adrese, fin, kulturan, ali i jasno rekao da je to ne samo očigledan primer nekvaliteta i propusta proizvodjača ( od strane Toyota koja se uvek diči svojim kvalitetom ), već i klasično izigravanje prava iz garancije ( kojom se Toyota takoje stalno hvali i time i reklamira svoja vozila ). I da ovde nije reč o parama ( to su sitni novci ), već o principima ( a oni nemaju cenu ) i o "magarećim ušima". Slažem se. A mejlovi kulturni na sve moguće Toyotine adrese na sve strane se podrazumevaju. 1 Podeli ovaj post Link to post
Mirkoduc 6 Napisano Avgust 10 Zdravo svima. Da li neko zna kako se čisti rešetka sa slika i koja je njena funkcija. Pretpostavljam da je slivnik za vodu ali dalje u prostoru motora ne mogu da vidim gde se čisti taj otpad i mulj koji se slije. Na predhodnim automobilima je bilo lako vidljivo i prilikom čišćenja je bilo svačega. Pokušao sam odozgo da usisam trunje bar ali ništa nisam uspeo,kao ni da vidim u motoru gde ide dalje ta rešetka i kako se skida radi čišćenja. Pitao sam prilikom redovnog servisa mehaničara u Toyoti,samo je odmahnuo rukom uz komentar ,,komplikovano je to za skidanje i čišćenje,, Hvala Podeli ovaj post Link to post
biciklista 37 Napisano Avgust 10 Bojim se da tu rešetku ( koja ide ispod vetrobrana, celom širinom ) kod većine automobila nije moguće "podići" ( ni taj djubar ispod nje očistiti ), bez da prethodno ne skineš "ruku" oba brisača. A za to treba alatka ( radapciger ). U pravu su kada si ti rekli da tu ima mnogo posla. Ja sam to tako čistio na Fiatu 500L, odnosno, tako mi je očistio jedan majstor. Podeli ovaj post Link to post
LAV-LAV 225 Napisano Avgust 10 Imao sam tu temu jednom u Toyoti... netko je imao problem da mu voda nije mogla otjecati , usto je imao i smrad u kabini, lošu ventilaciju...sve se to nakupilo jer je čovjek stalno parkirao ispod nekog bora ili hrasta...Pitam ja majstora u limariji u Toyoti kako to riješiti ako se i meni na Corolli desi... rekao mi je kada i ako bude potrebno dođi i riješiti ćemo. Uglavnom mi je rekao da se skida ta plastika. Nismo više to spomnjali ,ali mislim da je u pitanju još posla.Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk Podeli ovaj post Link to post
Mirkoduc 6 Napisano Avgust 10 Komplikovano znači za uradi sam održavanje. Nema druge nego čekati da se pojavi smrad u kabini ili nedaj bože voda pa tek onda nešto raditi. Mogu da zamislim koliko se mulja tu nakupi na osnovu iskustva sa predhodnim automobilima ali se tamo lagano čistilo. Svakako puno Vam hvala. Pozdrav. Podeli ovaj post Link to post
LAV-LAV 225 Napisano Avgust 11 Izbjegavaj da ti nesto pada s drveća, a ovo sto je unutra će strunuti i voda će to isprati... Vazno je da nema enormnog lišća ili prašine sto se ne moze razgraditi u kratkom vremenu.Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk Podeli ovaj post Link to post
Mirkoduc 6 Napisano Avgust 12 Jedino tako,izbegavati drveće i u nekom momentu skinuti brisač i plastike ispod ,pokupiti i isprati prljavštinu. Hvala na savetima. Podeli ovaj post Link to post
Mirkoduc 6 Napisano Septembar 16 Dobar dan svima, Sredinom oktobra mi predstoji 4 redovan servis za yarisa. Kao i prošle godine pozvao sam servis Stojanović i kažu da je cena oko 31500 dinara. Ponudili su mi kao opciju u zamenu ulja u menjaču po ceni od 9900 dinara. Preporuka je kažu na 60000 km ili 4 god zamena. Prešao sam 41000. Šta mislite da li je to zaista neophodno ili je bacanje para,trend koji se forsira poslednjih godina kod servisera. Pozdrav Podeli ovaj post Link to post
Mirkoduc 6 Napisano Septembar 16 Dobar dan svima, Sredinom oktobra mi predstoji 4 redovan servis za yarisa. Kao i prošle godine pozvao sam servis Stojanović i kažu da je cena oko 31500 dinara. Ponudili su mi kao opciju u zamenu ulja u menjaču po ceni od 9900 dinara. Preporuka je kažu na 60000 km ili 4 god zamena. Prešao sam 41000. Šta mislite da li je to zaista neophodno ili je bacanje para,trend koji se forsira poslednjih godina kod servisera. Pozdrav Podeli ovaj post Link to post
markols 33 Napisano Septembar 16 pre 41 minuta, Mirkoduc said: Dobar dan svima, Sredinom oktobra mi predstoji 4 redovan servis za yarisa. Kao i prošle godine pozvao sam servis Stojanović i kažu da je cena oko 31500 dinara. Ponudili su mi kao opciju u zamenu ulja u menjaču po ceni od 9900 dinara. Preporuka je kažu na 60000 km ili 4 god zamena. Prešao sam 41000. Šta mislite da li je to zaista neophodno ili je bacanje para,trend koji se forsira poslednjih godina kod servisera. Pozdrav Ja imam yaris 2014 sa 74.000 din i negde sam skinuo kad sta treba da se menja/provarava, tipa svecice na 90.000 ili xx godina, antifriz na xxx i slicno. U ovlascenom servisu sam uradio mali servis dok sam filter klime i vazduha zamenio sam, kupio online filtere koji su kvalitetniji i jeftiniji nego u ovlascenom. A sto se tice ulja u menjacu, kocnicama i rashladne tecnosti, njih sma takodje kupio i neki nasao coveka koji mi je u privatnoj garazi sve zamenio. U ovlascenom bas deru za ruke i za materijal. Podeli ovaj post Link to post
Mirkoduc 6 Napisano Septembar 16 Pozdrav svima, Predstoji mi početkom oktobra 4. redovan servis za yarisa. Kao i prošle godine.pozvao sam kako bi se informisao o cenama Toyota Stojanović na Smederevskom putu. Mislim da su nešto povoljniji i posvećeniji. Kažu cena je oko 31500 dinara. Predlažu i zamenu ulja u menjaču,preporuka Toyote je 4 godine ili 60 000 km. Prešao sam 41000 do sada. Cena zamene ulja u menjaču je 9900 dinara. Šta mislite da li je to zaista potrebno,naravno nije loše ali da li je i neophodno ili je samo bacanje para i trend servisera. To je predlog servisa ne i obaveza dakle dodatna opcija koja nije baš jeftina. Pozdrav. Podeli ovaj post Link to post
Mirkoduc 6 Napisano Septembar 16 Izvinjavam se svima na više istih poruka,nije htelo da prihvati slanje ali se ispostavlja da je ipak otišlo. Podeli ovaj post Link to post
Mirkoduc 6 Napisano Septembar 16 pre 4 sati , markols said: Ja imam yaris 2014 sa 74.000 din i negde sam skinuo kad sta treba da se menja/provarava, tipa svecice na 90.000 ili xx godina, antifriz na xxx i slicno. U ovlascenom servisu sam uradio mali servis dok sam filter klime i vazduha zamenio sam, kupio online filtere koji su kvalitetniji i jeftiniji nego u ovlascenom. A sto se tice ulja u menjacu, kocnicama i rashladne tecnosti, njih sma takodje kupio i neki nasao coveka koji mi je u privatnoj garazi sve zamenio. U ovlascenom bas deru za ruke i za materijal. Hvala na odgovoru. Da li ima taj plan održavanja na netu da se nadje? Podeli ovaj post Link to post
markols 33 Napisano Septembar 16 (edited) 1 sat pre, Mirkoduc said: Hvala na odgovoru. Da li ima taj plan održavanja na netu da se nadje? Mislim da sam ga skinuo sa sajta toyote (plati se pristup i onda moze svasta da se nadje). https://www.toyota-tech.eu/Menu/Repair evo ga sajt. Saljem ti kako izgleda za moj auto NSP130. https://we.tl/t-gxuhy3kKIU Iskren da budem izgubio sam poverenej u ovlasceni servis posebno u Beogradu. Cene su vas visoke, tipa sat rada 4500 din, litar ulje 2500 din ... Ja kod njih samo mali seris da bih vodio evidenciju, a tipa ova ulja koja si ti naveo sam dokumentovao da sam menjao. U jednoj privatnoj radnji za 70 eur (nije u BG) zamenili su mi, lamelu i korpu, ulje u kocnicama, rashladnu tecnost i ulje u menjacu. Samo ruke u ovlascenom bi bile oko 17-20.000 din za ovo. Da ne pricam iskustva sa limarima u farbanjem u ovlascenom, posebno Zrenjaninski put, to je kriminalno, sramota. Izmenjeno Septembar 16 od markols Podeli ovaj post Link to post
Mirkoduc 6 Napisano Septembar 16 pre 4 sati , markols said: Mislim da sam ga skinuo sa sajta toyote (plati se pristup i onda moze svasta da se nadje). https://www.toyota-tech.eu/Menu/Repair evo ga sajt. Saljem ti kako izgleda za moj auto NSP130. https://we.tl/t-gxuhy3kKIU Iskren da budem izgubio sam poverenej u ovlasceni servis posebno u Beogradu. Cene su vas visoke, tipa sat rada 4500 din, litar ulje 2500 din ... Ja kod njih samo mali seris da bih vodio evidenciju, a tipa ova ulja koja si ti naveo sam dokumentovao da sam menjao. U jednoj privatnoj radnji za 70 eur (nije u BG) zamenili su mi, lamelu i korpu, ulje u kocnicama, rashladnu tecnost i ulje u menjacu. Samo ruke u ovlascenom bi bile oko 17-20.000 din za ovo. Da ne pricam iskustva sa limarima u farbanjem u ovlascenom, posebno Zrenjaninski put, to je kriminalno, sramota. Hvala za linkove,puno mi znače. Uradiću mali servis šta se mora a zamenu preporučenog ulja u menjaču kod mog mehaničara. Preteruju sa cenama. S obzirom da mi je ovo 4.servis sledeći neću ni raditi kod njih pošto je garancija 5 godina a ne bih uzimao produženu na još 5. Puno hvala na savetima. Podeli ovaj post Link to post
markols 33 Napisano Septembar 16 Zar nije 10 god ako odrzavas u ovlascenom serivus? Moj yaris je 2014 i znam da su mi rekli da je u relax do ne znam kog meseca 2024. Ja cu i dalje u ovlascenom redovan servis ali tipa filter vazduha i polena uvek kazem nemoj da menjate i ja sam kupim i zamenim jeftinije 3000 din. Podeli ovaj post Link to post
markols 33 Napisano Septembar 16 Inace imao sam i corollu 2020 i redili su mi nesto oko limarije na Zrenjninskom put, da znas samo koja je to agonija poludeo sma bio. Tipa: - boja nije 100% tacna, - krilo koje su radili nije leglo kako treba viri 3-4 mm, - lezaj moji je ostecen od udara me uveravaju da se ne cuje kao da sam ja lud, - onda reglazu sam im rekao da urade prvo kao da da uradili smo a kad sam trazio da mi posalju izvestaj vidim da je tek redjena ispravka kad kasnije sto zani da nisu ni radili dok opet nisam insistirao na tome. To je sve placao kasko ali ovaj lezaj koji se cuo od udarca u tocak sam takodje prijavio da se cuje ali to ono kao na reci, da da provericemo. I naravno kao proveril i sve u redu. Onda sam morao da idem u 3 servisa toyote da sedne samnom mehanicar i da vidi da se cuje i onda su tek prihvatili da je za zamenu. A posto nisu strucnjaci to naveli i proverili da je za zamenu u kasko izvestaju onda ispade da sam ja to kasnije naknadno prijavo tako da kasko ne prihvata to. I na kraju su mi zamenili o njihovom trosku. Tako da moj savet je svima dobro proverite sta ne valja prilikom ili servisa, popravke limarije i da se to sve zavede da ne bude posle dokazivanja. Ne odustaje, samo da se sve zavede. Gledaju da sto pre zavrse i daj sledeci. Tako ako se neko bas i ne razume to ima prodje. Podeli ovaj post Link to post
Mirkoduc 6 Napisano Septembar 18 Odradiću taj 4.servis u osnovnoj garanciji bez zamene ulja u menjaču,što ću uraditi samostalno odnosno kod mog mehaničara,nakon toga 5.servis je besmislen jer ulazim u 6. godinu,ako ne produžim do 10 godina tu Relax garanciju. Sada mislim da ne bih,možda se predomislim ali sada s obzirom na njihove cene mislim da je uz normalno korišćenje najbolje nakon isteka osnovne garancije sam kupovati materijal i menjati barem filtere i lakše stvari,ostalo jer nemam uslova, ću kod mog mehaničara. Koliko se sećam,ali nisam siguran,Relax odnosno produžena garancija podrazumeva servis kod njih što je i normalno ali i učešće u ceni delova u slučaju kvara,isto normalno autonje stariji. Ali s obzirom na njihove cene,ne isplati se. Ima tu još začkoljica njihovih tako da je taj Relax po mom mišljenju šišanje. Podeli ovaj post Link to post
markols 33 Napisano Septembar 18 pre 13 minuta, Mirkoduc said: Odradiću taj 4.servis u osnovnoj garanciji bez zamene ulja u menjaču,što ću uraditi samostalno odnosno kod mog mehaničara,nakon toga 5.servis je besmislen jer ulazim u 6. godinu,ako ne produžim do 10 godina tu Relax garanciju. Sada mislim da ne bih,možda se predomislim ali sada s obzirom na njihove cene mislim da je uz normalno korišćenje najbolje nakon isteka osnovne garancije sam kupovati materijal i menjati barem filtere i lakše stvari,ostalo jer nemam uslova, ću kod mog mehaničara. Koliko se sećam,ali nisam siguran,Relax odnosno produžena garancija podrazumeva servis kod njih što je i normalno ali i učešće u ceni delova u slučaju kvara,isto normalno autonje stariji. Ali s obzirom na njihove cene,ne isplati se. Ima tu još začkoljica njihovih tako da je taj Relax po mom mišljenju šišanje. Moguce, nisam ulazio u detalje relax uslova. Ali sam cuo da je testo dokazati da je nesto probalo samo od sebe i da treba da se zameni u garanciji. Podeli ovaj post Link to post
biciklista 37 Napisano Septembar 19 On 16. 9. 2024. at 23:43, markols said: Inace imao sam i corollu 2020 i redili su mi nesto oko limarije na Zrenjninskom put, da znas samo koja je to agonija poludeo sma bio. Tipa: - boja nije 100% tacna, - krilo koje su radili nije leglo kako treba viri 3-4 mm, - lezaj moji je ostecen od udara me uveravaju da se ne cuje kao da sam ja lud, - onda reglazu sam im rekao da urade prvo kao da da uradili smo a kad sam trazio da mi posalju izvestaj vidim da je tek redjena ispravka kad kasnije sto zani da nisu ni radili dok opet nisam insistirao na tome. To je sve placao kasko ali ovaj lezaj koji se cuo od udarca u tocak sam takodje prijavio da se cuje ali to ono kao na reci, da da provericemo. I naravno kao proveril i sve u redu. Onda sam morao da idem u 3 servisa toyote da sedne samnom mehanicar i da vidi da se cuje i onda su tek prihvatili da je za zamenu. A posto nisu strucnjaci to naveli i proverili da je za zamenu u kasko izvestaju onda ispade da sam ja to kasnije naknadno prijavo tako da kasko ne prihvata to. I na kraju su mi zamenili o njihovom trosku. Tako da moj savet je svima dobro proverite sta ne valja prilikom ili servisa, popravke limarije i da se to sve zavede da ne bude posle dokazivanja. Ne odustaje, samo da se sve zavede. Gledaju da sto pre zavrse i daj sledeci. Tako ako se neko bas i ne razume to ima prodje. Yaris na koji se odnosi ova tema je u junu imao gradsku saobraćajku. Za koju je krivo treće lice. Po predračunu Toyote cena opravke je 704 hiljade dinara. I vozilo se trenutno radi u servisu, na opravci. Podeli ovaj post Link to post
markols 33 Napisano Septembar 19 pre 6 sati , biciklista said: Yaris na koji se odnosi ova tema je u junu imao gradsku saobraćajku. Za koju je krivo treće lice. Po predračunu Toyote cena opravke je 704 hiljade dinara. I vozilo se trenutno radi u servisu, na opravci. Malo oni deru osiguranje. Dosta tih sitnih delova je iza branika posebno na prednjem delu i svaki daj deo se menja. Ali za ovo je previse 704K din. Da je 400K pa da razumem. Moj savet ti je da sve lepo pregledas u detalje kad budes preuzimao auto i ako nesto nije dobro ne preuzimaj dok ne srede. Proveri boju dal je dobra dal sve radi tipa maglenke, parking senzori dal negde nije dobar zazor na gepeku kako je spakovan branik. Nemoj da im prodje prica da eto nije moglo bolje tako je i kod novog auta. Trazi da se uradi reglaza trapa (udaren je napred i pozadi) i da se dovede to u nulu i trazi izvestaj sa reglaze da znas da su radili. Podeli ovaj post Link to post
biciklista 37 Napisano Septembar 20 Daću ja to mom drugaru-majstoru da on to pregleda. Podeli ovaj post Link to post