Jump to content
biciklista

Jarić 1,5 Stella

Recommended Posts

Povedi ga sa sobom kad bude predaja auta.

Podeli ovaj post

Pozdrav svima,

Da li imate iskustvo sa zamenom ulja u menjaču u Yarisu. Moj je 2020. god, 1,5,benzinac, ručni menjač. Kako sam već pisao, predstoji mi 4.redovan servis u garanciji koji ću raditi u Toyota Stanojević. Oko 31.000 din, jeftiniji su od Krnjače za oko 2.000 dinara. Zamena ulja, zaptivke kartera, filtera ulja, filtera vazduha, zamena na 2 godine ulja u kočnicama i prvi put menjaju filter za klimu. Uradiću ono što je u okviru redovnog servisa još ove godine a od sledeće samostalno, pa se pripremam za to. 

U Stanojeviću su predložili i zamenu ulja u menjaču kao opciju na 4. godine ili 60.000km za 10.000 dinara. Prešao sam 41.350 km. U Toyota centru u Krnjači kazu da nema potrebe za tim. Kao god, nakon malog servisa planiram da zamenim i ulje u menjaču ali ne kod njih već kod mog majstora. Šaltanje u Yaretu je od prvog dana baš tvrdo, možda se novim uljem smekša. Originlno Toyotino ulje za menjač TOYOTA 08885-81001 Manual Transmission Gear Oil LV GL-4 75W 1L kod njih košta oko 2.800/1 lit,u sistem staje 2, 4 lit. i ima samo kod njih, u Toyoti, a kupovina iz inostranstva je neisplativa. Da li je neko menjao ulje u menjaču, da li mislite da je potrebna zamena, neko drugo ulje stavljali, kako ste zadovoljni ?  Naravno tražim ulje koje je istih karakteristika kao originalno i koje neće ugroziti menjač. 

Pozdrav

Podeli ovaj post

Ispravka, originalno ulje za menjač TOYOTA 08885-81001 Manual Transmission Gear Oil LV GL-4 75W 1L u Tojoti košta 3.509,21 dinara po 1 litri. U Jarisa ide 2,4 litre, tako da se kupuju 3 litre. AUUUUUUU...

Podeli ovaj post

Ja sam sipao "0888581001" to je toyotina sifra.

LV 75W MT MENJAČKO ULJE 1 kom 3,0000 3.692,52 10,00 3.323,27 9.969,80

Litar oko 3700 din. To je zapravo sto su i tebi ponudili. 

Jbg menjas sad i ko zna kad.

Kupi samo ulje u toyoti menjaj drugde.

Izmenjeno od markols

Podeli ovaj post

Originalno menjački ulje  našao sam samo u jednoj prodavnici u Beogradu za 2000 po litri. Naravno ima u tojoti za 3500. U jurisa staje 2,4 litre ,kupuje se znači 3,majstor dok uzme svoje,neka bude 3, ispada opet oko 9. Tojota mi traži 9900. Bolja je varijanta neko prihvatljivo za taj menjač ali koje ulje tačno,nisam uspeo da saznam a da mi bude mirna savest. Ima Ravenol,Eneos i sl,koliko je to pouzdano nemam pojma. Zameniću u tojoti na kraju,pa što kažeš,sad i ko zna kad. Možda bude i lakše šaltanje,koje me inače izluđuje zapinanjem menjača posebno u 1 i 2 brzini ,od prvog dana kupovine. Hvala na savetima. 

Podeli ovaj post

Za tu prodavnicu gde je 2000 din/lit. mi je ostao link upamćen na poslu,pa sutra,ako nekome treba postavljam. 

Podeli ovaj post