3opaH 2 Napisano Avgust 16, 2021 Поздрав свим члановима форума! Већ четири месеца сам власник Ауриса Хибрида, 2016. годиште. Купљен од званичног заступника Тојоте у Немачкој, од првог власника са 66 000 километара. Ауто је заиста у одличном стању, као нови. Заступник је урадио технички, регистрацију и комплетан преглед хибридног система и имам две године гаранције. Ради се о највишем пакету опреме и како су ми рекли, од могућих опција фали само "панорама кров", који не бих ни желео да имам. Мало је рећи да сам одушевљен аутом и целокупном технологијом која се иза крије иза погонског система. Једино што ми на памет пада као мало разочарење јесте, по мом мишљењу слаб квалитет или боље речено преосетљивост кожног волана, којег сам већ мало загребао улазећи у ауто. Имао бих једно питање за познаваоце. Наиме, није ми баш најјасније како компјутер прорачунава потрошњу горива. Када сипам пун резервоар (42 литра) прикаже ми да бих могао прећи 923 километара, што је отприлике 4,6 литара/ 100 км. Занима ме на основу којих парметара компјутер долази до овог податка? Логично би било да узима податке на основу мојих претходних вожњи. Или полази од неке његове просечне теоријске вредности. Толико за први пут, Поздрав свима! Podeli ovaj post Link to post
TcS 151 Napisano Avgust 16, 2021 Dobrodošli na Toyota club Serbia forum Želimo Vam prijatan boravak. Podeli ovaj post Link to post
LAV-LAV 269 Napisano Avgust 16, 2021 tako je.prosjek je na osnovu vožnji po broju kilometara koje nisi poništio.Mozes sam ponistiti kilometre od zadnjeg točenja i onda ces potrosnju sam formirati od pocetka.Stisnes trip dugme i onda imas opciju trip 1 i trip 2.Ako sve ponistis na nulu, naravno.Mislim da bi tako trebalo ako nisam zaboravio.Glavna kilometraza ostaje.Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk Podeli ovaj post Link to post
3opaH 2 Napisano Avgust 17, 2021 pre 9 sati , LAV-LAV said: tako je.prosjek je na osnovu vožnji po broju kilometara koje nisi poništio. Mozes sam ponistiti kilometre od zadnjeg točenja i onda ces potrosnju sam formirati od pocetka. Stisnes trip dugme i onda imas opciju trip 1 i trip 2. Ako sve ponistis na nulu, naravno. Mislim da bi tako trebalo ako nisam zaboravio. Glavna kilometraza ostaje. Мени би било логично да потрошњу рачуна на основу оних вредности на "тачскрин" екрану које можеш да поништиш односно актуелизујеш (хистаграми) а не на основу "Trip A" и "Trip B" вредности. Како год било, та почетна километража од 923 км са 42 литре горива (ца. 4,6л/100км) је нереална јер сам претходних месеци углавном возио на аутопуту и просек ми је око 5,2 лите/100 км, скоро никад нижу вредност нисам остварио. Podeli ovaj post Link to post
LAV-LAV 269 Napisano Avgust 17, 2021 onda ideš metodom "do čepa" pa voziš pa opet zankaš "do čepa" i imaš stvaran rezultatPoslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk Podeli ovaj post Link to post
laki72 887 Napisano Septembar 9, 2021 Мени би било логично да потрошњу рачуна на основу оних вредности на "тачскрин" екрану које можеш да поништиш односно актуелизујеш (хистаграми) а не на основу "Trip A" и "Trip B" вредности. Како год било, та почетна километража од 923 км са 42 литре горива (ца. 4,6л/100км) је нереална јер сам претходних месеци углавном возио на аутопуту и просек ми је око 5,2 лите/100 км, скоро никад нижу вредност нисам остварио. Trip A i B nemaju veze sa prosečnom kilometražomSent from my Mi A2 Lite using Tapatalk Podeli ovaj post Link to post