Jump to content
ebgd

Zaključan volan

Recommended Posts

Pozdrav svima.

Toyota yaris VVTi 2003. Od juče nemogu da otljučam volan. Kada hoću da upalim auto volan deluje kao da je zaključan i na okretanje ključa na jednu i drugu stranu neće, u isto vreme volan u jednu i drugu stranu neće.

Uspeo sam u jednom trenutku da otključam volan, tako deluje, i ključ okrenuo normalno upalio auto. Nakon vožnje i gašenja opet zaključan volan. Molim za pomoć.

Ovome je predhodilo problem sa radiom koji sam pokušao da rešim vadeći ga, sve đžekove pogledao da nema korizije, vratio kako je bilo inisam rešio problem. Problem na radio se manifestovao da normalno radi kada nisu svetla uključena a kada se uključe on se isključi uz buum na zvučnicima.

Molim za predlog rešenja problema oko paljenja auta i zaključanog volana i dali to ima veze sa onim na radiju...

 

Hvala!!!

 

 

 

Podeli ovaj post


Link to post

Imam i ja isti problem sa radiom,interesuje me je li resio iko?

Podeli ovaj post


Link to post

ja bih prvo provjerio i promijenio akumulator,sve polove da li su čisti na aku,eventualno alternator...iako se sve to odmah vidi na stručnoj provjeri stanja aku i punjenja


Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk

Podeli ovaj post


Link to post

Ajde da javim rezultat. Uspeo sam da rešim oba problema sam.

Taman sam odlučio da auto oteram u neki Toyota servis, izdogovarao sve.

Seo u auto i pokušao da otključam volan ali ovaj put bez uspeha. Pade mi na pamet, u agoniji, da naprskam WD sprej u bravu. Posle par sekundi ključ radio kako treba, sve kao novo.

Neki jezičak u bravi verovatno se zaglavio sobzirom da sam predhodno malo naprskao i bravu sa kontakt sprejem koji sam koristio za one đžekove oko radija. Kontakt sprej je verovatno pošto je suv skinuo svu masnoću u bravi koja je počela da zaglavljuje odmah nakon prskanja. Posle WDa brava rešena. Ono što je najbolje, sa bravom verovatno, je rešen i radio. Pali sada i nakon paljenja auta i uključivanja svetala bez problema.

Pokušaj i ti na isti način. Nemoj WD na češljeve, utičnice radija tamo ide samo kontakt. WD ima masnoću itd.

Pozdrav svima.

Izmenjeno od ebgd

Podeli ovaj post


Link to post

Edit: lako moguće da se radio gasi prilikom paljenja i drugih potrošača kao grijači stakala i sl.

Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk

Podeli ovaj post


Link to post

Brava savrseno radi. Radio sam vadio i cistio sve dzekove. Trebao sam i njega rasklopiti komplet i pregledati,ali mi se nije dalo. Inace gubi kontakt kada se predje preko neke neravnine ili rupe,a tako se i vraca u normalu,ili malo cuknem sa strane radia i proradi. Ne mogu da ustanovim da li je problem sama instalacija ili je u njemu greska,jer nemam drugi da probam. Ali ocigledno je problem koji se javlja na vise istih vozila,i moj je yaris 2003.Resenjem bi sigurno pomogli i drugim korisnicima jer ocigledno problem nije usamljen.

Podeli ovaj post


Link to post

nema ovo veze s aku, nije to isti problem kao kod paljenja svjetala...

Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk

Podeli ovaj post


Link to post

Čim ti uradiš ono " ili malo cuknem sa strane radia i proradi" u pitanju je neki kontakt u zoni oko radija nemora da bude u njemu samom. Ti đžekovi češljevi imaju u plastikama buksne. Proveri da se neka nije izvukla iz plastike utičnice, đžeka...  Ako si nekada ili neko čupao utičnice držeći za kablove a ne samo plastiku. Takođe antena... Pregledaj, naprskaj kontakt sprejem. Sve je to vremešno da nekažem staro tako da vreme odradi svoje.

Podeli ovaj post


Link to post

×