Jump to content
Sign in to follow this  
buster358

Yaris 1.0 slabo vuce (krece)

Recommended Posts

Cao svima

Imam problem u poslednje vreme sa Yaris-om 1.0 16v.

Naime, kada je u leru i pritisnem ostrije pedalu gasa na sekund motor kao da se na trenutak prvo ugusi (spusti obrtaje) pa tek onda digne obrtaje. Kada krecem iz prve brzine nikako ne mogu da osetim kvacilo jer svaki put je drugacije, nekad lepse primi gas, nekad se vise ugusi motor pa "jedva" krene. Ako krenem sa jacim gasom manje je primetno to gusenje ali zato kvacilo trpi. Kada se auto zagreje i posle 20tak minuta voznje ugasim auto i posle par minuta ponovo provozam ume da se desi da u trenutku auto prodise i ide kao lud da bi posle 4-5min opet umrtvio (kad kazem "kao lud" oseti se da povuce posle 2500rpm a posle 3500rpm se jos vise oseti da povuce dok inace od 2500 do 5000 mu treba mnogo vise vremena). Kada se pali hladan auto nekad sastavi istog trenutka dok nekad zavergla malo duze (npr. 1,5sec).

Gresaka nema, servis radjen pre 1000km, menjane svecice.

Svakako cu ici kod majstora u skorije vreme al eto zanima me sta da ocekujem :)

Podeli ovaj post

Odmah da se ogradim i da kazem da na ovom forumu ima puno ljudi koji se milion puta bolje razumeju u automobile i probleme, ali niko ne odgovara vec duze vreme, pa zato pokusavam nekako da pomognem jer sam imao slican problem. I meni se isto tako motor gusio i lose primao gas. U nekim slucajevima sam imao utisak da motor radi na 3 cilindra. U pitanju je Yaris MK1. Takodje nije javljao nikakvu gresku na dijagnostici. Neki su majstori govorili da je struja, tako da sam menjao svecice (iako sam ih zamenio pre godinu dana) i bobine. Na kraju se ispostavilo da je pumpa za gorivo.

Podeli ovaj post

Sign in to follow this