Jump to content
KBDNK

Čekajući Toyotu yaris cross

Recommended Posts

U februaru sam platio kaparu za Toyotu yaris cross osnovna verzija ili ti LUNA paket opreme. 01.04. su  mi rekli da u aprilu ulazi u proizvodnju i da bi početkom juna trebalo da se preuzme. Inače uspeo sam da prodam p308 1.6 hdi iz 2015.-te tako da sada mirno čekam taj početak juna. Nadam se da neće biti produžetka rokova. Učlanio sam ovde se zato što ne pucam od znanja kada su vozila u pitanju...znam samo da vozim. Malo li je? 

  • Like 1

Podeli ovaj post


Link to post

Dobrodošli na Toyota club Serbia forum :dobrodosli:

Želimo Vam prijatan boravak.

Podeli ovaj post


Link to post

Čestitke i neka je sa srećom !!!

Kako si se odlučio baš za yaris Cross? Šta ti je bilo presudno ?

Podeli ovaj post


Link to post

Gledao sam taj yaris cross, ali ga nisam vozio. Izgleda velik napredak u odnosu na "obični" yaris,vjerojatno ista platforma yarisa,ali visok prije svega...

Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk

Podeli ovaj post


Link to post
On 15.4.2022. at 22:18, biciklista said:

Čestitke i neka je sa srećom !!!

Kako si se odlučio baš za yaris Cross? Šta ti je bilo presudno ?

Imao sam peugeota 308 1.6 hd iz 2015. godine sa pređenih 167000 km. Kredit mi je isticao u junu isto kao i registracija. Bio sam rezadovoljan tim kolima. Novi vlasnik ima da uživa. Da ga zamenim za neki mlađi i da ponovo uzmem kredit mogao sam da kupim isti p308 star 4 godine sa kilometražom 120-150 kkm i da doplatim iz kredita na tri godine sa ratom koju sam imao i do sada a to je oko 155 e. 
Onda sam počeo da dobijam pop up prozorore sa ponudama vozila uglavnom kia...čak i išao par puta u Kiin salon u Nišu,, gledao stonica, cena mu je bila ispod 15000 e pre nove godine za twin air verziju i zbog toga ga odbacio kao mogućnost. "Normalna" kia je koštala kao i Toyota yaris cross pa i više. Hjundai I20 je bio jeftiniji i koštao je oko 15500 eur ali ako platim polovinu koliko sam mogao da namaknem gotovinu za ostatak bi morao da uzmem kredit koji je poprilično skup i zbir svih rata bi me izašao skuplje nego Toyota yaris cross.
U međuvremenu sam u salonu u Nišu video i Toyotu yaris cross...diler mi je kazao da postoji mgućnost da se plati polovina cene a da ostatak ide na 5 godine bez kamate. Lično mislim da je to najbolja mogućnost za prodaju kola ali ajd sad. Upalila mi se lampica. Modele opela ( ne sećam se koje sam razmatrao ali su bili u tom cenovnom rangu sam odbacio) a Mazdin salon nije imao čini mi se Mazdu 3 koja je u približno istoj ceni....I tako sam ušao u "lupanje glave".
Onda me je početkom februara meseca pozvao diler iz salona u Nišu i kazao mi da ukoliko želim Toyotu yaris cross da je potrebno da platim kaparu barem 1000 e a ostatak tokom maja ili juna meseca prilikom isporuke, da cena ide za oko 2000 e gore, da se ukida mogućnost bezkamatnog finansiranja jer im prodaja ide više nego dobro, da su jedni od retkih prodavaca koji nemaju problem sa isporuklom vozila i da ako kaparišem vozilo tada zadržavam pravo na staru cenu i mogućnost da polovinu cene platim iz bezakamatnog kredita. Uplatim kaparu početkom februara, oglasim p308 odmah, prodam ga pre 10-ak dana.
Prilikom uplate kapare probam običan yaris u Nišu jer nisu imali testni yaris cross. Nisam baš nešto oduševljen iskren da budem...Imam utisak da je P308 mnogo startniji auto...iako moj p308 ima 68 kw a yaris koji sam bprobao dosta više...ne razumem se u onaj obrtni momenat ali je to moj prvi utisak...
kakkav je Toyota yaris cross videću početkom juna. Rata bi trebalo daa bude oko 144 i kasko još oko 35 e mesečno. 
Pre 20-ak dana sam bio službeno u Čačak i prođem pored Toyotinog salona. Inače sve vreme razmišljam da me diler iz salona u Nišu loži sa poskupljenjem i ukidanjem bezkamatnog finansiranja.  Pitam dervojku koja prodaje kola u salonu u Čačku za cenu Toyote yaris cross i ako sam je dobro razumeo stvarno je poskupela za tih par hiljada eura i da za Toyotu yaris cross ne važi više mogućčnost otplate polovine cene na bezkamatni kredit. Početkom aprila sam zvao salon u Nišu i rekli su mi da moj auto ulazi u proizvodnju u aprilu i da bi Srbiju bio početkom juna.
I tako...to je moja priča...Vidim da na fb grupama pojedini kažu da bi za te pare kupili bmw...ako od ove cene oduzmete kamatu za bezogotovinski kredit na 5 godina koja izađe nekoliko hiljada e mogu kupiti bmf star 6-8 godina sa kilometražom od oko 200-250 kkm i koja je verovatno vraćana ali ajd sad...svako razmišlja o sebi. Ja ove godine punim 50 godina i bmw mi nije ni potreban.
PPS Hvala na dobrodošlici 
 

  • Like 1

Podeli ovaj post


Link to post

Hvala ti na detaljnom odgovoru na moje pitanje.

Ako si dugo vozio dizela, nije lako se posle navići na benzinca i to atmosferskog. Ali, verujem da ćeš vremenom ipak uspeti. Kao što mislim da je Yaris Cross sasvim korektno vozilo i da je 1,5 atmosferac za njeg korektna motorizacija.

Ja sam pre privatne nabavke turbo benzinca pre oko dve godine privatno vozio dizele prethodnih 15-ak godina (pa i 308 HDI ), ali sam imao sreću da sam paralelno poslovno vozio benzince (turbo i atmosferske), pa sam pre privatne kupovine turbo benzinca imao unaped jasnu predstavu o razlikama o "osećaju" koji u vožnji pruža atmosferski benzinac u odnosu na dizela. Pa ipak, taj prelazak mi je malo teško pao, mada imam i tu sreću da i danas paralelno sa svime vozim i jednog turbo dizela (1,6MJ). I baš su mi podeljena raspoloženja.

Nekada sebi kažem: "Ma, dizel je najbolji, vidi koji to dobar obrtni moment ima, ma, dva puta veći od atmosferskog benzinca iste zapremine i kako to dobro povlači iz niskih obrtaja i bez da se pre preticanja šalta na niže, kako dobro ide uzbrdo i uopšte brdo ne oseti".

Drugi dan kada vozim turbo benzinca ili onog običnog atmosferskog ( pa i 1,5 u Jarisu ), kažem: "Ma, vidi kako se ovo dobro vrti, za****(auto recenzija) dizela, on povuče do 3.500-4.000 rpm i "kraj", a benzinca možeš da razvučeš u obrtajima i zavrtiš do 6-7.000 rpm. Ništa lepše nego kada idem šestom 80-90 magistralom i pre preticanja ga iz šesta vratim direktno u treću i trećom razvučem do 130-140 km/h ..."

Sve ti je to samo stvar ugla gledanja :) Tako da je i taj Yaris Cross odličan sa svojim 1,5 motorom, čim se budeš navikao da on maksimalnu snagu razvija na čak 6.600 rpm, a da smeš da ga zavrtiš do 7.000 rpm ( tada mu se aktivira limiter ).

Uživaj. Najpre sada malo u čekanju, a posle u vožnji, kada on stigne  :)

 

 

Podeli ovaj post


Link to post

Da, da, to je ta prica. Ja sam tako porucio corollu sedan pocetkom godine, isporuka u julu, mada kao rekose bice u junu. Uhvatio sam cenu pre poskupljenja, sad je vec dve hiljade skuplja.

Isto u Nisu, isto "nemaju auto za testiranje", ali sam nekako uspeo da se vozim u corolli, nisam je vozio sam, doduse.... Trenutno vozim 206, 1.1, a na poslu neka druga nekarakteristicna vozila, tako da sto se tice brzine, ubrzanja, snage i cega sve ne, meni corolla dodje kao trkacki auto. :)

Mazda mi je bila rezervna opcija, ali je cena za trojku odigrala svoju ulogu i beskamatni kredit toyote, koji cas ukidaju, cas vracaju...

Od cross-a sam odustao jer sam ipak vise za limuzinu, ali sam se i tu lomio dosta jer je bila skoro ista cena, a dizajn cross-a mi se bas dopao, narocito uzevsi u obzir cenu... Mada mislim da imaju isti motor, nek me ispravi neko ako gresim....

I za kraj taj BMW. Kolega je kupio BMW za deset hiljada evrica, ja sam inace mnogo gl*p sto sam "dao tolke pare za nov auto", kad sam mogao da ponosno kupim BMW sa trista hiljada predjenih kilometara, Bog da me vidi, uz obavezne epitete N E M A C, i naravno D I Z E L, NOV NOV NOV. ;)

U zdravlje da se vozis i da se smanji vreme isporuke!!!

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

Podeli ovaj post


Link to post

Zvao sam u utorak 17.05. i tada su mi rekli da ide sve kako treba i da će auto biti u Luci Kopar 30.05. Posle toga prevz vozom najverovatnije, carinjenje i sredinom juna po planu stiže u Niš.
A to oko BMW je posebna priča...sa takvim ne ulazim u priče više...10 godina star auto i još BMW, prešao "pravih" 300.000 km..."po treći put"...Luda baba koja se pali na brza kola ga vozila...a pri tome nikada nisam ni imao 10.000 evra na gomili. Kredit kod poslovne banke je skup kao otrov jer ima kamatu 9 % godišnje pa ko voli nek izvoli. Za istu ratu kredita koštaće ga i više...ali BMW je to...taman ga otplatiš a on postao punoletan. 

Izmenjeno od KBDNK

Podeli ovaj post


Link to post

Auto je plaćen, poslati su mi papiri za registraciju vozila i od ponedeljka ću da je registrujem da bi je u petak preuzeo...

  • Like 1

Podeli ovaj post


Link to post

Čestitam !

Neka je sa srećom !

Moj novi poslovni Yaris je stigao u Kopar pre par dana ... :)

 

Podeli ovaj post


Link to post

Čestitam svima! :thumbcool: Nažalost moj Yaris Cross hibrid se i dalje čeka.. Danas na autoputu Miloš Veliki, na BS vidim stoji nova Yaris cross hibrid, priđem, predstavim se, pitam lika kada ga je kupio, kaže dao kaparu u decembru, u aprilu ušao u proizvodnju... izgleda da je počev od ove godine prognoza za hibrida postala nemoguća misija.

Podeli ovaj post


Link to post

Ja pre 10-ak dana svratih do salona Honde i rekoše mi da im je trenutni rok isporuke za nove kupce hibrida novembar-februar, zavisno da li je u pitanju hibridni Jazz, HR-V ili CR-V. 

Podeli ovaj post


Link to post

Ja ga dočekah još junu. Imao sam probleme sa kompjuterom pa se nisam oglašavao...

Podeli ovaj post


Link to post

×