Jump to content
Sign in to follow this  
goranm

Dim iz auspuha (najčešće ujutru)

Recommended Posts

U zadnjih dva meseca imam problem da mi dimi  auto (Toyota Yaris Verso 1,3 benzinac) rekao bih da je ovo beli dim. I to dimi uglavnom ujutru i kada je kiša i vlažno vreme prilikom prvog paljenja. Dok je bilo toplo vreme ukoliko se upali u sred dana pali normalno i ne dimi i odmah radi dobro. Kada je jutro ili kiša prilikom paljenja u prvih nekoliko minuta motor ne radi dobro, muči se ali čim se zagreje kreće da radi kako treba pa prestaje dimljenje. Inače dimljenje traje prvih 3-5 minuta. Svojevremenu mi je  na auspuhu se pojavljivala i neka kao bela skrama posle ovih dimljenja (na slici). Vozio sam ga pre mesec dana kod jednog majstora, ali kada ga je on palio njije bilo dimljenja pa sam nastavio da ga vozim do sada sam prešao skoro  3000km, bio sam do Crne Gore i nije bilo prevelikih problema. Inače auto ima ugrađen plin već  više od 10g, dimi i na plinu i na benzinu, auto je ukupno prešao oko 420.000km. Ne troši puno ulja (oko1l /3000km a ni vode), mada vode potroši nešto malo. Pre nekih 20-tak meseci sam radio glavu i zamenio 2 ventila. Inace auto mi pali iz druge prvo kresne malo pa sacekam par sekundi i iz druge upali i tako radi zadnje 2g i meni to ne smeta. Od sada kako dimi pali iz prve i kada pali iz prvetada dimi.

Ne znam da li je vreme za generalnu ili šta, ide hladno vreme i očekujem da će se problem produbiti, verovatno ću sledeće nedelje da ga vodim kod majstora, trenutno mi je potreban zbog porodičnih obaveza.

IMG_20220711_073742_resized_20220914_025309808.jpg

Podeli ovaj post

Sign in to follow this