Jump to content
Miodrag89

Nejednako trosenje - deformiteti na gaznoj povrsini

Recommended Posts

Ljudi,

Voleo bih da mi preporucite dobar tojota servis ukoliko ne budem imao srece sa ovlascenim. Naime, imam problem sa 2014 RAV4 2.0 benz 4x4 koji je jos u relax garanciji do 2024 i ima 92.000 na satu.

Gume se na unutrasnjim stranama gaznih povrsina na sva 4 tocka, a znacajno vise na zadnjim tockovima, deformisu. Znaci, razlika u potrosnji gazne povrsine gotovo da ne postoji, gume su nove i stavljene na pocetku sezone i odgovarajucih su specifikacija, tockovi su fabricki. Uradjena je kontrola reglaze i sve je u normali. Medjutim, javlja se nesto sto amerikanci zovu cupping, odnosno gazna povrsina postaje neravna. To stvara buku u voznji i siguran sam znacajno utice na bezbednost. Koliko sam istrazio, nejmu se zadnji trap cak i ne podesava kao kod BMWa na primer. Pritisak kontrolisem redovno. Vozio sam sve od Citroena do BMW i nikad ovakav problem nisam imao, cak i kada su trapovi bili vidljivo potroseni.

Ako je neko imao slicnog iskustva neka pise, ili mi bar preporucite dobar servis gde bih mogao da se obratim. Cisto sumnjam da cu imati srece sa ovlascenim, a da dajem 500-600 evra za gume sada pa opet za letnju sezonu, to bas ne ide.

Auto se non stop vozi, presao je 40.000 za godinu dana, i cim se vrati sa puta zakazujem servis.

Svako iskustvo ili komentar su dobrodosli.

Hvala!

Podeli ovaj post


Link to post

Probaj Japan Shop u Beogradu.

Podeli ovaj post


Link to post

Ovdje je sigurno problem u gumama. Reklamiraj gume kod koga si to kupio ! Ako počne muljati , kontaktiraj ovlaštenog uvoznika tih guma.
Te gume se vjerojatno ne mogu pravilno niti balansirati.
Moguće da su bile dugo na skladištu nepravilno uskladištene ili je jednostavno tvornička greška.

Imao sam takva iskustva nekoliko puta.

Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk

Podeli ovaj post


Link to post

×