Jump to content
bane1321

Gospođa Korola

Recommended Posts

Četiri ipo godine nakon Aurisa, neočekivano, ponovio sam se Corollom 1.2T u Luna oprem, pa rekoh i ovde da se pohvalim!:drive:

Podeli ovaj post

Dobrodošli na Toyota club Serbia forum :dobrodosli:

Želimo Vam prijatan boravak.

Podeli ovaj post

U nedostatku boljih fotki

IMG-e00c2229d6639f1c0cd19daff6a829c5-V.jpg

• Like 3
  • Upvote 1

Podeli ovaj post

Sretna ti Nova Corolla !

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk

• Like 1

Podeli ovaj post

Hvala, evo vratih se ja u jato!

IMG_20230820_203428.jpg

IMG_20230820_203415.jpg

Izmenjeno od bane1321
  • Upvote 1

Podeli ovaj post

Cestitke!!! :tlogo:

Podeli ovaj post

Jesu li ovo prednja i zadnja led svjetla? Izgledaju odlično.

Podeli ovaj post

Jesu, to je bio jedan od uslova koji je novi auto morao da zadovolji! :yes:

Inače Luna oprema (kao i nekadašnji, nikad prekaljeni Auris) obuhvata sva LED svetla (maglenke, kratka i automatska duga), multimediju sa Android autom I Apple CarPlayom (AA se odmah povezao sa mojim Žaomijem, na žalost samo preko kabla), tri moda vožnje (evo, normal, sport), automatsku dvozonsku klimu, manuelni menjač sa 6 brzina, automatsku ručnu, kameru, alu felne i naravno Toyota Safety Sense (najbolji deo opreme)...

Šta mi smeta/nedostaje: pregrada za naočare (poput one u Aurisu), utičnica u prtljažniku (ima samo jedna u naslonu -Auris imao tri), podesiv naslon (neshvatljivo su stavili fiksni) i još neki USB ulaz (ako uključim AA, ne mogu da slušam muziku sa fleša), naravno idalje "patim" za prelepim "cajgerima" iz Aurisa (tabla je digitalna, ali uz malo opcija podešavanja)!

Sviđa mi se elastičnost motora, kvalitet izrade, sedišta su odlična, a volan se izdašnije podešava negoli u Aurisu, lepo drži na putu i upija neravnine, a TSS radi perfektno!

Planiram da mu nabacim 4 AS gume i na sledećoj registraciji zatamnim zadnja stakla... Mada uvek bude novih ideja! 

Podeli ovaj post

Ovo zvuči odlično, velika promjena u odnosu na prošlu generaciju.
Ovo za mijenjanje modova vožnje... jel tonu obliku točkića ili dugme?
Ne znam.kako to radi obzirom da sm na automatiku to probavao, rai odlično, sve je automatski.
Kako izglrda sport u novoj Corolli kad ima manuelni mjenjač? Primi gas duplo prije ili?

Ovonza pretinac za naočale... mislim da su tamo sad neki dugmići umjesto toga ako se nevaram... onaj SOS?

Podeli ovaj post

Prekidač, kao nekad u Aurisu i Koroli za klimu... Ispred menjača (ne pomera se, mod se ispisuje na tabli)

Sport je baaaš dobar, odziv je brži i celi auto nekako krući!

Gde je bila ostava, sad je radar, kamera i trista q...a vezano za TSS. Mada su kutijicu mogli da stave kod vozačevih vrata, umesto rukohvata na plafonu (jedino ako su ciljali matoru  klijentelu, sa lošom kičmom)!

Podeli ovaj post

"Mada su kutijicu mogli da stave kod vozačevih vrata, umesto rukohvata na plafonu (jedino ako su ciljali matoru  klijentelu, sa lošom kičmom)!"

Hahahah , stvarno nisam nigdje vidio to kod vozačevih vrata,ali dobro dođe za kičmu

Jel ima kakvih zvukova, jel krcka, škripi nešto?

Daj fotku te digitalne kontrolne table kad je upaljena

Podeli ovaj post

Kako bre nisi, oni rukohvati iznad vrata, što imaju obično i kukicu za garderobu, mada većina proizvođača ne stavlja kod vozača! 

Tabla ima dve vrste prikaza,

Digitalni (koji meni više odgovara):

IMG_20230820_203306.thumb.jpg.c360fc565fda8445abe58c10582b24cd.jpg

I Analogni:

IMG_20230820_203332.thumb.jpg.72028ae6acae481fbef9c489a54ee7a0.jpgIMG_20230820_203342.thumb.jpg.7fdea445aff73268895566fca922136f.jpg

Ne škripi i ne krcka, auto je godinu dana star sa 37.000km!

Izmenjeno od bane1321

Podeli ovaj post

Ma ekstra je tabla , moram se i ja ponoviti

Podeli ovaj post

A za naočare, će morati nešto ovako da "padne":

Screenshot_2023-08-23-14-34-26-303_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Podeli ovaj post

pre 4 minuta, LAV-LAV said:

Ma ekstra je tabla , moram se i ja ponoviti emoji16.png

Šta znam, nisam neki fan tih novih trendova... Ova "analogna" varijanta mi je recimo skroz nepregledna! 

Podeli ovaj post

Nisam ni ja previše fan tih digitalija,ali se napokon Toyota pokrenula s mjesta. Kakve je prekidače imala do prije par godina...kao prije 30 god.

Podeli ovaj post

Lepa makina, spolja mi je baš privlačnija od sedana. Čestitke!

Послато са SM-S908B помоћу Тапатока

• Like 1

Podeli ovaj post

@bane1321

Jedno pitanje... mnigo je ljudi na forumu spominjalo visinu kvačila kod nove Corolle... meni je sad ta visina poprilično visoko u odnosu kada sam.je kupio i to odjednom .
Kako se tebi čini da je visina kvačila?Jel nisko, prenisko, sredina ili visoko?

Podeli ovaj post

Meni nije visoko, ili mi bar tako deluje - tamanica, a vozio sam novoje i TS, i sedan, i hečbek...

Podeli ovaj post

@LAV-LAV

I meni je skroz OK.

Recimo, više mi je trebalo da se (ponovo) naviknem na ugao volana, koji bi po mom ukusu trebalo da je malo zakošeniji.

@Pajser China

Jeste atraktivnija, posebno prednji deo - lepše je dizajnirana svetlosna grupa! Ali o ukusima ne vredi raspravljati, recimo nijednom mom prijatelju se Auris nije svideo, dok meni jeste...

Izmenjeno od bane1321

Podeli ovaj post

Meni nije visoko, ili mi bar tako deluje - tamanica, a vozio sam novoje i TS, i sedan, i hečbek...

Meni je na mojoj Corolli 2017 god. kvačilo bilo jako nisko (svi su to na forumu komentirali i uočili da im kod njihovih auta djeluje prenisko).
A sad mi se čini nakon 60 000 da je odjednom otišlo visoko. U servisu kazu da je ok,ali servis ga nema od prvog dana tako da mi njihova priča ide u beznačajnu statistiku.

Podeli ovaj post

[mention=4928]LAV-LAV[/mention]
I meni je skroz OK.
Recimo, više mi je trebalo da se (ponovo) naviknem na ugao volana, koji bi po mom ukusu trebalo da je malo zakošeniji.
[mention=5359]Pajser China[/mention]
Jeste atraktivnija, posebno prednji deo - lepše je dizajnirana svetlosna grupa! Ali o ukusima ne vredi raspravljati, recimo nijednom mom prijatelju se Auris nije svideo, dok meni jeste...
Ovo za volan... postoji mogućnost (obzirom da nisi uzeo iz salona auto) da je trap već štelan ili je netko nabio amortizer na neku rupu pa je volan malo otišao u stranu.
To se lako riješi, imao sam takav slučaj nakon servisa...

Podeli ovaj post

Ne, nije volan otišao u stranu, nego je sam ugao malo "čudan", drugačiji je nego kod recimo Renoa, Fiat, to sam isto primetio i na Aurisu, samo je ovde izdašnije podešavanje ugla i daljine, pa se lakše "ubode" pozicija!

Podeli ovaj post

Evo malo sličica:

IMG_20230823_180314.thumb.jpg.295e7a6f738f1bb568c99b676b98162e.jpg

Podeli ovaj post

I malo poređenje:

_1692965220876.thumb.jpg.14a11467555bb67f8e34b35f99649761.jpg

• Like 1

Podeli ovaj post