bravosx1616 6 Napisano Maj 17 Da, za Corollu. Inace ne ide besplatni servis ali sam pri kupovini upotrebio svoje pregovaracke moci jer i sam radim u prodajiPosto sam pročitao da je neko napisao da je samo na sajmu prodato više od 1100 Corolla, to oslikava ponašanje trgovaca, jer mi deluju pomalo nezainteresovano da prodaju, u fazonu, ne znamo gde udaramo, brojke su odlične, pa ne moramo da se javimo na tel. Takav utisak sam stekao sa trgovcem sa kojim sam pregovarao. Npr nazovem da vidim jel su kontaktirali banku u 11h, prekine mi vezu i pošalje poruku pozvaću Vas. Dodje 18h kada zatvaraju i zove me onda i kaze gužva, zove po propuštenim pozivima, proverice sutra. Ne javlja se sutra, opet zovem u 11h, opet prekine sa istom porukom. Opet čekam do 17h i ja onda nazovem. A pritom to su prva 2 moja poziva posle 12 dana od posete salonu i uzimanja predračuna. Tako da se ne radi o dosadjivanju, već o pozivu predzadnji dan dokle važi kao akcija 15 maj. Kažu gužve u banci, mnogo upita, pa to traje i iz banke su rekli ponedeljak. Ja kažem pa "akcija" tada nije, šta mi znači ako cena ide gore kako mi je rečeno tad i valjda se opet vraća sa 5 na 3 godine kako je bilo, jer je ovo još sajamska ponuda. Onda je pitala direktora, pa me pozvala i rekla važice akcija do 19 maja. Ajde da vidimo sta ce biti sutra. A sve traje duže jer sam preduzetnik, pa tu treba više dokumentacija i provera, ne samo listing plata.Sve ovo napisah iz razloga da sad tražiti nešto, probao sam, i kao dobio sam gumu u gepeku i to je to. Opremu za vozilo ne, da ne pričamo o gratis servisu. Sent from my SM-A546B using Tapatalk Podeli ovaj post Link to post
Ognjen1981 14 Napisano Maj 17 Е хвала значи вероватно да нисам заказао пробаћу да их позовем ако се јаве у Ади нису се јављали, па покушаћу и у Котежу тамо сам први радио јер се краће чекало на терминSent from my iPhone using Tapatalk Podeli ovaj post Link to post
Saint53 26 Napisano Maj 17 pre 9 minuta, bravosx1616 said: Posto sam pročitao da je neko napisao da je samo na sajmu prodato više od 1100 Corolla, to oslikava ponašanje trgovaca, jer mi deluju pomalo nezainteresovano da prodaju, u fazonu, ne znamo gde udaramo, brojke su odlične, pa ne moramo da se javimo na tel. Takav utisak sam stekao sa trgovcem sa kojim sam pregovarao. Npr nazovem da vidim jel su kontaktirali banku u 11h, prekine mi vezu i pošalje poruku pozvaću Vas. Dodje 18h kada zatvaraju i zove me onda i kaze gužva, zove po propuštenim pozivima, proverice sutra. Ne javlja se sutra, opet zovem u 11h, opet prekine sa istom porukom. Opet čekam do 17h i ja onda nazovem. A pritom to su prva 2 moja poziva posle 12 dana od posete salonu i uzimanja predračuna. Tako da se ne radi o dosadjivanju, već o pozivu predzadnji dan dokle važi kao akcija 15 maj. Kažu gužve u banci, mnogo upita, pa to traje i iz banke su rekli ponedeljak. Ja kažem pa "akcija" tada nije, šta mi znači ako cena ide gore kako mi je rečeno tad i valjda se opet vraća sa 5 na 3 godine kako je bilo, jer je ovo još sajamska ponuda. Onda je pitala direktora, pa me pozvala i rekla važice akcija do 19 maja. Ajde da vidimo sta ce biti sutra. A sve traje duže jer sam preduzetnik, pa tu treba više dokumentacija i provera, ne samo listing plata. Sve ovo napisah iz razloga da sad tražiti nešto, probao sam, i kao dobio sam gumu u gepeku i to je to. Opremu za vozilo ne, da ne pričamo o gratis servisu. Sent from my SM-A546B using Tapatalk Potpuno si u pravu. Da im prodaja ne ide tako dobro, borili bi se oni za svakog kupca. Jurili bi oni kupce a ne obrnuto. Zato se i ponasaju tako nezainteresovano za bilo sta. Uopste ne moraju da poklanjaju ista jer je potraznja auta jako velika, pa kao ako ne kupis ti auto, kupice sledeci. Ja sam valjda naisao u dobrom trenutku pa sam “dobio” gumenu kadicu za gepek, komplet za auto trougao, sijalice, prva pomoc… zatim komplet za odrzavanje auta (3 spreja sa krpicom), i prvi besplatni servis. Podeli ovaj post Link to post
bravosx1616 6 Napisano Maj 17 Potpuno si u pravu. Da im prodaja ne ide tako dobro, borili bi se oni za svakog kupca. Jurili bi oni kupce a ne obrnuto. Zato se i ponasaju tako nezainteresovano za bilo sta. Uopste ne moraju da poklanjaju ista jer je potraznja auta jako velika, pa kao ako ne kupis ti auto, kupice sledeci. Ja sam valjda naisao u dobrom trenutku pa sam “dobio” gumenu kadicu za gepek, komplet za auto trougao, sijalice, prva pomoc… zatim komplet za odrzavanje auta (3 spreja sa krpicom), i prvi besplatni servis.To si pretpostavljam ugovorio pre zvanične uplate vozila, ne u momentu preuzimanja? Jel si dobio nesto napismeno za to, ili samo na rec? Jer kada su meni rekli za gumu u gepeku, nisu nigde u napomeni to stavili na predračun, pa da posle ne bude pojeo vuk magarca. A da, kada sam pitao za obaveznu opremu, trokut, prvu pomoć, sijalice više nisu, pa za njih nisam ni pitao, odgovor je bio kao razdelili su sve na sajmu. Sent from my SM-A546B using Tapatalk Podeli ovaj post Link to post
Spale11 22 Napisano Maj 17 (edited) pre 17 minuta, bravosx1616 said: To si pretpostavljam ugovorio pre zvanične uplate vozila, ne u momentu preuzimanja? Jel si dobio nesto napismeno za to, ili samo na rec? Jer kada su meni rekli za gumu u gepeku, nisu nigde u napomeni to stavili na predračun, pa da posle ne bude pojeo vuk magarca. A da, kada sam pitao za obaveznu opremu, trokut, prvu pomoć, sijalice više nisu, pa za njih nisam ni pitao, odgovor je bio kao razdelili su sve na sajmu. Sent from my SM-A546B using Tapatalk Ja sam dobio rezervnu gumu i kadicu gepeka ne kao poklon vec je to išlo uz auto to nije poklon,a nazovi poklon jedva sam dobio kozmetiku za auto tri spreja i sinteticku krpicu…Nakon sinovih reci “napokon da preuzmemo auto” i kao ajde nacicemo nesto u dali nam taj set.A kad sam ja pitao za neki poklon receno mi je da nemaju cak ni privezak sve su podelili na sajmu…A ja iz Nisa otiso u NS da uzmem auto. Izmenjeno Maj 17 od Spale11 Podeli ovaj post Link to post
Saint53 26 Napisano Maj 17 pre 10 minuta, bravosx1616 said: To si pretpostavljam ugovorio pre zvanične uplate vozila, ne u momentu preuzimanja? Jel si dobio nesto napismeno za to, ili samo na rec? Jer kada su meni rekli za gumu u gepeku, nisu nigde u napomeni to stavili na predračun, pa da posle ne bude pojeo vuk magarca. A da, kada sam pitao za obaveznu opremu, trokut, prvu pomoć, sijalice više nisu, pa za njih nisam ni pitao, odgovor je bio kao razdelili su sve na sajmu. Sent from my SM-A546B using Tapatalk Pre uplate sam dogovorio samo gumenu kadicu za gepek i poklon iznenadjenja, koji je zapravo bio paket obavezne opreme, i to sam imao u prepisci mejlovima. Ostatak kad je auto dosao. Auto je kasnio desetak dana od dogovorenog datuma pa sam na osnovu toga izvukao besplatni servis i paket za odrzavanje auta Podeli ovaj post Link to post
Ns021 26 Napisano Maj 17 pre 2 sati , bravosx1616 said: Posto sam pročitao da je neko napisao da je samo na sajmu prodato više od 1100 Corolla, to oslikava ponašanje trgovaca, jer mi deluju pomalo nezainteresovano da prodaju, u fazonu, ne znamo gde udaramo, brojke su odlične, pa ne moramo da se javimo na tel. Takav utisak sam stekao sa trgovcem sa kojim sam pregovarao. Npr nazovem da vidim jel su kontaktirali banku u 11h, prekine mi vezu i pošalje poruku pozvaću Vas. Dodje 18h kada zatvaraju i zove me onda i kaze gužva, zove po propuštenim pozivima, proverice sutra. Ne javlja se sutra, opet zovem u 11h, opet prekine sa istom porukom. Opet čekam do 17h i ja onda nazovem. A pritom to su prva 2 moja poziva posle 12 dana od posete salonu i uzimanja predračuna. Tako da se ne radi o dosadjivanju, već o pozivu predzadnji dan dokle važi kao akcija 15 maj. Kažu gužve u banci, mnogo upita, pa to traje i iz banke su rekli ponedeljak. Ja kažem pa "akcija" tada nije, šta mi znači ako cena ide gore kako mi je rečeno tad i valjda se opet vraća sa 5 na 3 godine kako je bilo, jer je ovo još sajamska ponuda. Onda je pitala direktora, pa me pozvala i rekla važice akcija do 19 maja. Ajde da vidimo sta ce biti sutra. A sve traje duže jer sam preduzetnik, pa tu treba više dokumentacija i provera, ne samo listing plata. Sve ovo napisah iz razloga da sad tražiti nešto, probao sam, i kao dobio sam gumu u gepeku i to je to. Opremu za vozilo ne, da ne pričamo o gratis servisu. Sent from my SM-A546B using Tapatalk Ja sam imao slično iskustvo. Kad sam zakazivao probnu vožnju, odmah su mi uz zakazivanje probne vožnje poslali i reprezentativnu ponudu (LUNA paket). Posle probne vožnje sam dobio odmah mail sa podacima za podnošenje beskamatnog kredita. Kad su videli da sam "zagrizao", odjednom sam počeo ja njih da vijam. To je bilo za vreme sajma, pa razumem da su bili u opštem haosu, ali opet. Na kraju sam kaparisao auto tako što sam lično otišao u salon, nakon par nejavljanja na telefon od strane prodajnog savetnika da se dogovorimo kad da dođem. A isto sam žurio da sve rešim zbog bojazni da će akcija trajati samo do kraja marta, početka aprila. Podeli ovaj post Link to post
bravosx1616 6 Napisano Maj 17 Ja sam dobio rezervnu gumu i kadicu gepeka ne kao poklon vec je to išlo uz auto to nije poklon,a nazovi poklon jedva sam dobio kozmetiku za auto tri spreja i sinteticku krpicu…Nakon sinovih reci “napokon da preuzmemo auto” i kao ajde nacicemo nesto u dali nam taj set.A kad sam ja pitao za neki poklon receno mi je da nemaju cak ni privezak sve su podelili na sajmu…A ja iz Nisa otiso u NS da uzmem auto.Video sam u tvojoj temi gde si predstavio auto, da si isao iz Niša za NS, pa mi nije bilo jasno zašto, kad u Nišu ima isto diler Toyota vozila? Možda da se prvi dan već fino provozas sa novim autom do kuće, pa si izabrao najdalje . Sent from my SM-A546B using Tapatalk Podeli ovaj post Link to post
Spale11 22 Napisano Maj 18 pre 7 sati , bravosx1616 said: Video sam u tvojoj temi gde si predstavio auto, da si isao iz Niša za NS, pa mi nije bilo jasno zašto, kad u Nišu ima isto diler Toyota vozila? Možda da se prvi dan već fino provozas sa novim autom do kuće, pa si izabrao najdalje . Sent from my SM-A546B using Tapatalk Pa oni su mi ponudili da ne čekam puno, kontaktirao sam prvo Niš,BG ali su mi u NS dali najbrži rok isporuke. Podeli ovaj post Link to post
kefa 27 Napisano Maj 18 pre 16 sati , Saint53 said: Pre uplate sam dogovorio samo gumenu kadicu za gepek i poklon iznenadjenja, koji je zapravo bio paket obavezne opreme, i to sam imao u prepisci mejlovima. Ostatak kad je auto dosao. Auto je kasnio desetak dana od dogovorenog datuma pa sam na osnovu toga izvukao besplatni servis i paket za odrzavanje auta Ja sam onda dobro prošao, isto sam dobio gumenu kadicu, paket obavezne opreme, set kozmetike i rezervni točak... 1 Podeli ovaj post Link to post
biciklista 86 Napisano Maj 18 (edited) Rezervni točak ( sa dizalicom i ključem za šrafove točkova) je deo standardne opreme za Corollu sedan sa 1,5 vvti ( ali i za sedan hibrid, osim u poslednja dva paketa, GR Sport i Executive ) . Nije to bilo kakav "poklon" uvoznika ili dilera. Ostale verzije Corolle ( HB i TS ) to nemaju kao deo standardne opreme. Kada sam 2019. želeo da kupim Corollu karavan, doplata za opcioni rezervni točak (kao i za dizalicu, ključ i drugačiji stiropor) je bila 800 evra. Pre godinu dana sa kupovao rezervni točak za mog Jarisa. Samo točak (ćopavac od 15" ) je bio nešto ispod 30.000 dinara, a zajedno sa svim ostalim (dizalica, ključ i stiropor ), cena za komplet je bila oko 65.000 dinara. A gumena prostirka gepeka je isto mislim standard. Bar kod Jarisa, tri sam uzimao ( jedan nov i dva polovna ) i za svaki to ima. A i za onaj što sam uzeo nov, niko mi to nije pomenuo kao "poklon". Izmenjeno Maj 18 od biciklista Podeli ovaj post Link to post
bane1321 206 Napisano Maj 18 Svaka prepiska isključivo mailovima. Kako posle je bi bilo vrdanja! pre 17 sati , Saint53 said: Auto je kasnio desetak dana od dogovorenog datuma pa sam na osnovu toga izvukao besplatni servis i paket za odrzavanje auta Posle ja lud, kad kažem i savetujem da "unovči" kašnjenje od strane dilera. Diler svakako ne bi oprostio kašnjenje u isplati od strane kupca! Podeli ovaj post Link to post
biciklista 86 Napisano Maj 20 On 17. 5. 2026. at 21:16, bane1321 said: Gde baš na moj rođendan!?!? Podeli ovaj post Link to post
LAV-LAV 276 Napisano Maj 20 @bravosx1616 Vezano za Toyota garanciju... ovo nije Iveco (nastao iz Fiata) , Toyota prizna garanciju bez natezanja. Prve 3 godine je sve u fulu , do pete godine je nekakvo osiguranje (nije sve u fulu), nakon toga 5 godina Relax koji je čista Toyota garancija pod posebnim uvjetima (dečki na forumu u ovoj temi su sve jasno napisali da jasnije biti ne može) .I taj Relax radi ,nema nikakvog natezanja, to je Toyota.Cijena servisa je čak i povoljna u odnosu na druge koji nude puno manje. Taj čistač dizni je zapravo odlična kemija daleko najbolja od svih na tržištu, ali treba to znati koristiti. Proizvođač toga preporučuje svakih 20000 km, a servisi to guraju svaki servis (nekima ispod 10 000 km) pa ispada čista trgovina, a ne potreba. Ja sam bio napisao prvi da se to može odbiti na servisu jer to Toyota ne zahtijeva nego je samo preporuka.Ljudima su to sipali u rezervar bez ikakve veze i bez obzira na količinu goriva iako postoje pravila kako se to koristi. 1 Podeli ovaj post Link to post
bane1321 206 Napisano Maj 21 @LAV-LAV Izvini ali ne slažem se u većini iznetog, prvo Relax ne obuhvata sve što obuhvata garancija, drugo ona stupa nakon treće godine, između regularne garancije i relaxa nema nikakve druge, posebne garancije. Drugo, da li si ti ikad nešto reklamirao kod Tojote i kod Fiata, pa tvrdiš sa sigurnošću da će oni uvažiti garanciju, a Fiat neće? Ja jesam i u oba slučaja sam "isterao" garanciju, bez po muke. Moj utisak je da to generalno zavisi od servisa kome se obratiš, a ne od proizvođača (Tojota je odbila garanciju, nakon toga je servis Toyota Turing Stanojević poslao dopunu, bez mog znanja i oni su prihvatili - imaš na mojoj temi o Aurisu). Cena servisa na 90.000 je u Srbiji veća od cene u ovlašćenom za BMW X3. Negde videh račun na netu pre par meseci. A Tojota nije Leksus! Gde je to Tojota preporučila aditiv? U planu održavanja ga nema. Servisi ga guraju, kako si sam napisao, bez obzira na stanje u rezervoaru i stanje auta. A svako od nas barem jednom u par meseci sipa aditivirano gorivo koje sadrži slične aditive. Na jednoj od emisija SAT plus, inženjer iz Mola je između ostalog rekao da u svakom gorivu postoje aditivi, da se upravo goriva na različitim stanicama razlikuju po vrsti i količini aditiva koje dodaje distributer (Mol, Eko, OMV...) nakon preuzimanja goriva od proizvođača (Rafinerija Pančevo). I da pojedini naknadno dodati aditivi poništavaju dejstvo onog drugog! Ko meni garantuje da su Tojotini aditivi kompatibilni sa recimo gorivom sa Eko pumpa, gde 90% sipam? Najbolja hemija na tržištu u odnosu na koga? Ko je proizvođač? Znamo li, da bi mogli da uporedimo? 1 Podeli ovaj post Link to post
LAV-LAV 276 Napisano Maj 21 Možda se nismo razumjeli.Vezano za Relax objasnio sam da postoje uvjeti šta i kako. Imao slucaj, sve priznato kako je bilo napisano u uvjetima.U osnovnoj garanciji imao slučaj, sve rijeseno bez problema. Svakako puno toga ovisi od servisa do servisa, dozivio svašta. Ali postoji i uvoznik koji ti vrlo brzo kaže da li si zakinut i kakva prava imaš ( imaju kontakt za garancije), probao, sve funkcioniše Nakon prve 3 god imaš garanciju,ali to nije puna Toyota garancija, ima nekih "caka" jer je to zapravo "osiguranje" u dogovoru s Toyotom jer je nakon toga Toyota uvela Relax (nakon pete godine) i stavila popis svih godišta koja ulaze u to. Ja za svoj auto nisam znao kada sam kupovao da ću imati priliku za 10 god garancije.Moze desiti da se nešto odbije u u tom razdoblju "osiguranja" , ali i tu ima lijeka.Spomenuo sam Iveco (Fiat) jer se na taj brend referirao kolega forumaš da je netko njegov ima problema s garancijom kada je doveo u pitanje garanciju kod Toyote.Čistac dizni ... to je preporuka servisa , u Toyota knjižici to ne piše.Naravno da ne moraš to niti platiti niti koristiti. Netko je ovdje napisao da su mu to nasuli u rezervar na servisu što je katastrofa (po meni neznanje servisera kako se to upotrebljava).Cijene servisa ... eto, onda treba kupiti BMW ili Lexus i stvar riješena. Olakšana dilema kolegi forumašu Za Lexus se ni ja ne bi bunio, a Auris 1.6 dizel (2015.god. ili 2016.god.) ima BMW motor i Toyota mjenjac pa mozda jeftinije prođe u BMW servisu Podeli ovaj post Link to post
bane1321 206 Napisano Maj 22 pre 18 sati , LAV-LAV said: Nakon prve 3 god imaš garanciju,ali to nije puna Toyota garancija, ima nekih "caka" jer je to zapravo "osiguranje" u dogovoru s Toyotom jer je nakon toga Toyota uvela Relax (nakon pete godine) i stavila popis svih godišta koja ulaze u to. Ja za svoj auto nisam znao kada sam kupovao da ću imati priliku za 10 god garancije. Opet i opet kažem da ne postoji neka međugarancija, 3 godine je fabrička, nakon treće kreće Relax: Nekad je bilo 5+5 ako se ne varam, u suštini pretpostavljam da je to poskupelo servise, jer tu naknadnu, sada Relax garanciju pokrivaju servisi i diler, a ne fabrika. To nas opet dovodi u temu cene servisa. Kako sam alergičan na dve izjave: "... I kod drugih proizvođača se dešava..." i "...pa onda kupi..." Problem je što ja iz samo meni znanih razloga nisam kupio ništa drugo sem Tojote, ovo je Tojota forum i smatram da druge marke sem izuzetno i ne treba da se pominju. Cena održavanja je sramotno visoka, a potpuno bezobrazluk je što servisi ne naplaćuju skupo svoj rad (što bi bilo logičnije bar meni), nego se ugrađuju u cenu delova. BMW je, sviđalo se to nekima ili ne, premijum klasa automobila, baš kao i Leksus. Tojota to nije, to što je pouzdanija od drugih narodskih brendova je izraz njene filozofije i veliki + za nas vlasnike, ali postoji gomila stvari na koje mi vlasnici moramo da zažmurimo i prihvatimo takve, kakve su (a Tojota nije imuna ni na trend generacijskog pada kvaliteta i ušteda koji je zahvatio celu auto industriju vam Kine koja se tek budi. To pričam iz iskustva čoveka koji je posedovao sve uzastopne generacije Aurisa i Corolle). Što se ostvarenja garancije tiče u Srbiji, eno pre par godina član, mislim da je nick bio Piske se žalio na servis na Zrenjanincu. Ja sam imao problema i pisao Tojoti kod kupovine auta, mi jedan povratni mail nisam dobio... Moj post nije pljuvanje već jednostavno konstatacija da nije sve sjajno, bajno i da ima većih problema od izbora boje auta. 1 Podeli ovaj post Link to post
LAV-LAV 276 Napisano Maj 22 PIŠKE legenda, nema ga dugo na forumu Toyote. Onje ima zaista svakakvih iskustava. Podeli ovaj post Link to post
bane1321 206 Napisano Maj 22 Pomoć!!! Promenio sam telefon, na Novom instalirao aplikaciju, ali ne mogu da se ulogujte nikako. Kad ukucam telefon, kaže da je broj već unet. Ima li neko ideju ili da odem do servisa? Podeli ovaj post Link to post
Ns021 26 Napisano Maj 22 Jesi probao sa promenom lozinke? Ili ako imas pristup starom telefonu, da se tamo prvo odjavis. 1 Podeli ovaj post Link to post
Ognjen1981 14 Napisano Maj 24 Године су само број Sent from my iPhone using Tapatalk Podeli ovaj post Link to post