Jump to content
ГоранР

C-HR 1.8 C-ULT на чекању

Recommended Posts

Поздрав учесницима форума.

Моје име је Горан. Тојоту никада нисам поседовао али је ова из наслова капарисана и на чекању. Тренутно возим FIAT 500L 1.4 Trekking па очекујем да ће ово бити квалитативни скок, што никако не значи да сам незадовољан Фиатом. За сада док сам на чекању размишљам о евентуалној додатној опреми и за сада се Toyota ProTect наметнула као прикладна (могли би и да се испрсе за неки гратис обзиром на цену возила) и завесице точкова. Интересантна ми је и заштитна фолија ивице врата мада не знам како би се то комбиновало са Протект премазом. Радо бих предузео и неке сигурносне мере мада мислим да је аларм ствар прошлости (можда и грешим...). Понуђен ми је некакав модул за везу са рачунаром, нешто слично као сигурносни завртањ на точку. Механичка заштита ми је забрањена због гаранције. Ето толико за сада да не бих затрпао форум својим дилемама.

Поздрав,

ГоранР

Podeli ovaj post

Dobrodošli na Toyota club Serbia forum :dobrodosli:

Želimo Vam prijatan boravak.

Podeli ovaj post

Cestitke za kupovinu!!!

Ah taj premaz. Mene su na kraj u servisu ubedili da je bolje da to odrede neki profesionalci koji se bave keramickom zastitom...

S druge strane, neki forumasi su radili u servisu i zadovoljni su, tako da eto...

Ta zastitna folija za ivicu vrata ne pravi nikakav konflikt za premaz. Nacapaju premaz, kad se sve "slegne" stave to uz ivicu i toliko, ne bi trebalo da tu ima nekih posebnih problema.

Stavi to cudo, ne kaj se posle kad dune vetar na pralistu i otvore se naglo vrata i ivicom se zalepe za usisivac i eto novih ogrebotina koje toliko bole na novom automobilu....

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

Podeli ovaj post

Поздрав учесницима форума.

Ево да се похвалим (са малим закашњењем), стигао је Ц-ХР. Ауто је... па што сам и очекивао, тих углађен утегнут, све што иде уз нов ауто ове категорије. За сада га возим само у ЕКО режиму, обзиром да је вожен само по граду, и не видим неку посебну потребу за прелазак у НОРМАЛ  а посебно не у СПОРТ режим. Мада је то и вероватно до мене, ауто је нов, још се упознајемо биће прилика и за нормалну / жустру вожњу. Потрошња је за сада 3,9l према апликацији. Није лоше.

Добио сам уз њега и нешто додатне опреме гратис па с тим у вези и да дам савет да пре поручивања додатне опреме проверите шта ће евентуално стићи уз ауто да не би плаћали оно што ће те можда ионако добити. Или да поручујете опрему по добијању возила. У вези са горепоменутим фолијама за заштиту ивице врата могу да констатујем да су за мене прилично разочарање. Наменске су за сваки тип возила (како је мени речено) и као да су кројене да немају ама баш никакву функцију. Прекратке су и простиру се само тамо где сигурно никада нећете никада качити ивицом врата. Ово посебно важи за задња врата. Даље, уз сет сигурносних завртњева добијате само један адаптер за одвртање мада је у паковању место за још један за које ми је објашњено да је у ствари лежиште за нешто друго. Мора строго да се води рачуна да се не загуби као и адаптер за измештени ОБД конектор који је такође само један. Цене додатне опреме нису баш као у ценовнику, мало су више када их плаћате па и то имајте у виду.

Када сам већ у залету са замеркама да напоменем да у ценовнику за Ц-УЛТ пакет опреме стоји да је унутрашњи монитор дијагонале 31cm, не није него је онај из Ц-ЕНТЕР од 20cm. Додатно још нисам добио ни књиге упутстава после ево две недеље од како сам преузео ауто мада су она како ми је речено већ одштампана и спремна само да стигну у салон на Чукарици.

Толико за сада, поздрав.

ГоранР

Podeli ovaj post

Napisano (edited)

Pozdrav za kolegu preletača iz Fijatovog tabora!

Čestitke na kupovini! Meni CHR nije legao, ali svakako je jedan od zanimljivijih auta.

Što se izmeštanja OBD tiče, mislim da za tim nisi imao potrebe, ali ako nije puno izašlo, neće škoditi.

Premaz Tojota Protekt nije loš, posebno ako parkiran, kao ja, ispod platana, a cena u servisu je niža od one kod privatnih ditejlera!

To za pogrešnu mlatimudiju bi im na nos natrljao, ako piše u ponudi koju si dobio prilikom naručivanja! Sramota!

Uputstva možeš preuzeti sa sajta, za "prvu pomoć"!

Izmenjeno od bane1321

Podeli ovaj post

Поздрав свима и посебно "прелетачу".

Прво, хвала на честиткама. За ОБД ни сам нисам био сигуран да ли да уђем у ту причу али нешто сам морао да ставим на нов ауто. Не знам ни за какву механичку заштиту која би могла да се угради па сам се ипак одлучио за ово. А да је изашло мало то баш и није - 150е, (ако није дозвољено помињати цене молим модератора да избаци део са исказаном свотом) поготову што немам ни резервни "ОБД адаптер" у случају да се овај оштети или изгуби. Што се тиче мултимедије у понуди није било списка опреме него само ознака модела 1.8 Ц-УЛТ, а податак о дијагонали екрана и сада стоји на званичном ценовнику на сајту Тојоте Србија. Што се упутства тиче јуче сам их добио. На сајту нисам успео да нађем за Ц-ХР 2024, али сада више није ни важно.

Него, има ли неко појма како се монтира мрежица са две преграде и вертикалним качењем у гепеку? Добио сам је уз ауто и уз њу и две кукице са типловима. Уствари те кукице и њихова монтажа су ми енигма.

Поздрав,

ГоранР

Podeli ovaj post

Ja sam izmešati OBD kada sam kupio Renoa, zajedno sa Šapom me je izašlo otprilike toliko (februar 2019. preko veze).

Misliš na ovu mrežu:

51n65EYGkSL._AC_SL1500_.thumb.jpg.5bdbc7fd3ea334021c9053f11467fb00.jpg

Podeli ovaj post

Čestitke ! Da se lepo navozaš sa tom svojom novom Toyotom.

A, eto vidiš, uz 500L si za sigurnosne šrafove dobijao po dva adaptera, a jedan kao rezervni :) Znam, jer sam ga i ja imao ( ali sa 1,6 MJ ). Fiat je ipak Fiat  :)

Imam sada dva "Japanera" (dve Honde), a imam isti problem kao i ti - samo po jedan adapter za svaki set sigurnosnih šrafova  :)

Pošto poslovno imam i Toyotu, mogu da kažem da je "japanska filozofija" po mnogo čemu meni jako, jako nedokučiva. Kao što mogu da kažem da su kod Fiata mnoge stvari bile bolje osmišljene ili kvalitetnije uradjene nego kod Toyote ili Honde. Ali, to je ipak samo Fiat. Po mnogima, "dno auto industrije". :)

Podeli ovaj post

Поздрав.

Хвала на лепим жељама. Ево поново да се декларишем, фИАТ-ом сам био и још увек сам задовољан. За оно што ми је требало (породични ауто за петочлану породицу) - одличан. Посебно за однос цена/број путника и цена/опрема. Уз то Трекинг верзија (у издању пре рестилизације) мени врло симпатично изгледа.

Везано за мој упит око мрежице у гепеку да, то је та са слике, међутим нема тих кукица у унутрашњости гепека за које би се закачила. Мада више није ни важно, изчивијао сам алтернативно постављање којим сам изричито задовољан. Закачио сам мрежицу за полеђину задњих седишта, умотао њоме торбе са обавезним ситницама (прва помоћ, троугао...) које сам добио од Тојоте и које су притиснуле доњи део мрежице да се не одмотава. У комбинацији са патосницом гепека то се јако лепо фиксирало па уз нормалну вожњу не може никуд. Ја задовољан.

Поздрав,

ГоранР

Podeli ovaj post