Jump to content
Arodisi-2014

Corolla zvučnici

Recommended Posts

Veliki pozdrav svim vlasnicima sjanih vozila Toyote! :tlogo:

Vlasnik sam (i jedini vozač u kući :viber29:) drage, sada desetogodišnjakinje i "naše" Corolle :love: :) (Corolla 1,6 valvematic Luna, manualni 6 brzina, 2014., benzin, 132 ks).

Nisam do sada učestvovala u forumima, ali su preporuke za to dolazile odasvud, pa sam se evo pojavila, i to sa konkretnom temom/pitanjem: kakva su iskustva sa servisom zvučnika u ovom modelu i godištu? Problem je u zujanju kod muzike koja obiluje basevima (tako da polako prelazim u "mute" mode tokom vožnje :cry:).

Nekako bih želela da izbegnem zvanični servis, ako je moguće, jer su mi iskustva takva da nisam rada tamo ići (ne samo zbog cena, već i neke bahatosti pojedinih članova "tima" ...).

Dakle, da li znate kome bih mogla da se obratim da to pogleda, servisira (prevashodno u Novom Sadu, ali i dalje, samo da je dobro)? Hvala!

 

Podeli ovaj post


Link to post

Dobrodošli na Toyota club Serbia forum :dobrodosli:

Želimo Vam prijatan boravak.

Podeli ovaj post


Link to post

Arodisi-2014 pozdrav!

Nisi napisala da li je model Corolle sedan? Ako je Sedan verzija onda ima tu malo više zezanja kod zamjene zadnjih zvučnika , a ni prednji ...jedino oni mali.kod retrovizora su ok za zamjenu...
Inače, meni se čini da moji zadnji ne rade kako treba od prvog dana, sada isto tražim nekoga tko bi to napravio kako treba. Jedan mi tražio 80 € za zvučnike odlične kvalitete i 80 € za ruke...

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk

Podeli ovaj post


Link to post

Pozdrav!!!

 

Ne mogu ti nista pomoci oko servisa i zvucnika, ali dok se neko opravniji ne javi, za pocetak pre opravke mozes da se malo poigras sa audio podesavanjima.

 

Pretpostavljam da i taj model ima neku digitalnu multimediu, pa moze da se udje u "audio setings" i da se smanji bass skoro na minimum, onda ce i brujanje da bude manje, dok ne nadjes neko trajnije resenje....

 

 

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

 

 

 

 

Podeli ovaj post


Link to post

Kod sedana samo podigneš membranu i odmah vidiš koliko je odlepljen,izuzetno nekvalitetni zvučnici. Gledam i nevjerujem . Ovo s podešavanjima... meni to pomaže već 6 god... dok ne poludim

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk

  • Like 1

Podeli ovaj post


Link to post

Vozio sam Auris te generacije i stvarno je muzika bila katastrofalna!

Ovlašćeni servisi se ne bave popravkom zvučnika (eventualno ti mogu zameniti i to naplatili ko Petru kajganu), te ti ostaju dve stvari, ili da odeš u neki servis koji je specijalizovan za ozvučenje ili varijanta uradi sam i popravka ili zamena zvučnika.

Imaš temu ovde http://www.toyotaclub.rs/forums/topic/9612-corolla-2020-sol/ gde je prikazano kako su zamenjeni zvučnici na modelu naredne generacije!

Podeli ovaj post


Link to post

Pitanje da li je tu problem do zvucnika, moguce je da je i do centralne jedinice.
Ako bruji na svim zvucnicma onda moze da se skine jedan da se zameni i da se vidi jel bolje ili ne.

Ovaj post sto je poslao bane je moj (sad bivsi auto). Imam originalne zvucnike koji su mi ostali od auta a mislim da pasu i na model corolle od 2014 tako da bih ih prodao po povoljnoj ceni :) 

Podeli ovaj post


Link to post

Ja zamijenio zadnje zvučnike, nestvarna razlika
Original čak nema niti potpis ničije marke, kao da je u nekoj garaži sklepan. Lagan, nevjerojatno nekvalitetan zvučnik. Obična igračka.
Meni je jedino nejasno da li postoji mogućnost prilikom pojačavanja da se već na volume 5 čuju zvučnici pristojno. Ovako ih treba natjerati bar na 20-30 da to ima neku jačinu.
Da li je problem u ostalim zučnicima ili je to jednostavno tako podešena multimedija?

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk

Podeli ovaj post


Link to post

×