Jump to content

Mello87

TcS VIP
 • Broj Poruka

  675
 • Pridružio se

 • Zadnja poseta

 • Dani Pobede

  20
 • Vreme Online

  2d 11h 14m 39s

Mello87 poslednji put pobedio na dan Oktobar 21 2020

Mello87 je imao najviše lajkovan sadržaj!

Reputacija Zajednice

760 Prilično Popularan

O članu Mello87

 • Rangiran
  Celica T18 expert
 • Birthday 22.08.1987.

Contact Methods

 • Website URL
  www.superdizajn.com

Profile Information

 • Pol:
  Muški
 • Grad:
  Čačak
 • Država

Vozilo

 • Proizvođač:
  Toyota
 • Model
  Celica T23
 • Oznaka
  GT

Skorašnji Posetioci Foruma

1359 videli profil
 1. Mello87

  Corolla 1.4 d4d E12 2006 - Knedla na 2500 obrtaja

  1. MAF se ne čisti medicinskim benzinom, alkohol niti sprejom za čišćenje karburatora, protiv škripe kočnica niti kontakt klinerom, postoji namenski sprej za to i proizvodi ga LM, 700 din je bočica u Kit Komercu, ne ostavlja trag, beskontaktno čisti i za to je, sva druga čišćenja sem toga su gubljenje vremena i nesigurno čiščenje. 2. Sa razlogom sam rekao da se isčitaju svi gore parametri koje sam pomenuo jer ako ćeš tako opipavanjem da rešavaš problem onda bojim se da ne pristupaš problemu adekvatno i samo ćeš da se vrtiš u krug. Ili oteraj to lepo kod nekog pismenog i strpljivog majstora ako već nisi spreman da se problemu posvetiš kako treba ili ako rešiš da sam rešavaš onda idi redom, pitao si za pomoć, možemo donekle pomoći ovako preko foruma ali taj princip pipanja, odokativno i bez dijagnostike nikuda ne vodi.
 2. Mello87

  Corolla 1.4 d4d E12 2006 - Knedla na 2500 obrtaja

  Bilo bi mnogo od pomoći kada bi znali kod te greške koja je obrisana, pošto u skoro 90% slučajeva kod Toyote greške vezane za MAF nisu zapravo MAAF, pa da krenemo dalje. Takođe bi od velike pomoći bili sledeći parametri, long fuel trim i short fuel trim vrednosti, vrednosti na lamda sondi i maf senzoru. Ova isčitavanja uraditi na vruć totalno motor i na leru prvo pa onda na 1000, 2000 i 3000 obrtajaali najbitnije prvo na leru. Da vidimo to prvo pa onda možemo da nagađamo dalje, ovako samo mi liči više problem na vakum ili EGR, ali može da odvede i na drugu stranu, ajde prvo da vidimo parametre gore pomenute.
 3. Mello87

  Pomoc oko kupovine Yaris-a mk2

  Što se tiče uvoza nećeš ništa uštedeti, pitanje kakav je primerak a ono što dodatno komplikuje što od ove godine kreće rigorozna kontrola automobila uveženih nakon 2014. god tako da na tvom mestu ja bih prvo pogledao ova dva sa domaćim tablicama pa onda redom dalje, ovaj crveni i KV mi deluje d aima dosta izgreban enterijer, tako na slikama deluje.
 4. Mello87

  Pomoc oko kupovine Yaris-a mk2

  Ti kad vidiš neki da ti je zanimljiv slobodno postavi ovde link pa da vidimo, ima mnogo vozača koji poseduju taj auto i koji su isti kupovali tako da će ti reći odmah na prvu šta nije kako treba ili šta da gledaš kad ideš na lice mesta.
 5. Mello87

  Pomoc oko kupovine Yaris-a mk2

  Olakšavajuća okolnost je što si iz Beograda, prvo pogledaj tu, ok suzio si namotor i to je dobro, sad još odaberi boju pa kreni da gledaš a kada nađeš par koji ti se svide zovneš, porazgovaraš, pitaš može li provera pa vidiš ako može ili povedeš ako imaš majstora ili da vidiš da li nekako auto možeš da oteraš u JapanShop servis u Kaluđerici na proveru, platiš mislim radni sat 1400 din i pretamburaju ga pravi stručnjaci od tablice do tablice. Opet ako nađeš u nekom drugom gradu onda malo teže to ide ali opet vidiš imali ovlašćeni servis, pitaš može li provera i tome slično, već tu ćeš znati odmah na čemu si.
 6. Mello87

  Pomoc oko kupovine Yaris-a mk2

  Što se tiče konkretno Yarisa nemam lična iskustva da bih mogao ti pomoći, ali generalno za Toyotu važi pravilo da bolje u startu uzeti skuplji i bolje održavan primerak nego jeftiniji malo, jer jeftina i dobra Toyota ne postoji, onaj koji je održava zna šta je zna i koliko vredi, tako da na tvom mestu bih svakako gledao 500e skuplji i da je bez ulaganja ili sa što manje. Znam za primer da je čovek uzeo Aurisa za 600e jeftinije ali posle dok je zamenio sve što treba dao još 1000e. Ono što odokativno sam mogao da vidim po oglasima na prvi pogled, Yaris 2 sa motorom 1.3 u dobrom paketu opreme i da na slikama deluje pristojno već ulazi u taj budžet oko 3500e i više. To jeste Toyotina karakteristika, košta skuplje od konkurencije pa čak i mlađe a ne istog perioda ali zato kasnije sve to isplati kroz pouzdanost i održavanje minimalno. Bojim se da i ako nađeš primerak boli glava u Srbiji on može preći tvoj budžet ili da kupiš neki iz uvoza i da se spremiš da ćeš na tih 3000-3500e imati još ponešto da uložiš. Ovo je lično moje mišljenje i zapažanje na osnovu praćenja Toyota modela neko vreme unazad, ne mora da znači, ide kriza, januar kada je prodaja slaba pa možda i budu jeftiniji.
 7. Mello87

  Toyota Celica trosi ulje

  Na tvom mestu probao bih, pošto već toliko troši da opet zamenim ulje ali da promeniš proizvođača. Dosta ljudi i ovde na forumu ali i na inostranim forumima je uspelo da smanji potrošnju ulja kada su promenili proizvođača, konkretno kada su prešli sa Enos-a na Mobil ili LM, Motul, pravi orginal Castrol. Tako da ja bih na tvom mestu to prvo uradio. Takođe proveri da PCV ventil, ako on nije kako treba može da pravi problem sa potrošnjom. Takođe radi testa probaj par dana da voziš auto ne preko 2500 obrtaja, pa vidi da li i tada troši toliko.
 8. Kolko si platio celicu koju si uvezo iz Svajcarske iz poslednjeg posta? Moze li se neka naci kod nas dobra ili ne, naravno bez plina?

 9. Mello87

  Mello & Celica T23

  Nisam bio zadovoljan uljem u menjaču, Eneos ulje i slično kao i u prošlom autu, menjač teže ulazi u brzine naročito hladan. Istočeno i sipano Motul ulje, razlika je ogromna na bolje. O istom trošku sipano Motul kočiono DoT 5.1 i zamenjene prednje pločice, stavljene Brembo. Bilo je sitnih radova tipa zamene svetla kontrole klime, sređivanja vakuma, farbanja klešta,... Sad je aktuelna potraga za felnama za zimski set pa da spremno čekamo zimu :-)
 10. Mello87

  Toyota Celica trosi ulje

  1. Koje ulje je u motoru i koliko je prošlo od zamene? 2. Da li isto troši po gradu i otvorenom tj na nižim i višim obrtajima? 3. Da li si proverio da slučajno negde ne curi ulje na dihtunzima i semerinzima?
 11. Mello87

  Filter ulja - Original Toyota ili Aftermarket?

  OK, prvo moraš znati da koliko god je neki mehaničar dobar ne smeš verovati i ono što je za njih nebitno ume posle da košta puno, kao npr količina ulja. Trebaš prvo ustanoviti da li stvarno imaš ulja maksimalno i da li je šipka merenja ok, u tvoj auto staje 6.5L ulja, proveri s njim koliko je sipao a da mu ne kažeš koliko treba, to prvo. Onda eliminiši problem, probaj da nađeš nizbrdicu ali i da je auto nagnut na suvozačevu stranu, pa probaj da li onda pali lampicu kod prvog starta posle duže vremena, ako tada ne pali i isto je kao na ravnom onda pumpa ulja nema dovoljnu snagu kad je hladna a ulje je nagnuto na mesto odakle sito pumpa teže dohvati i onda joj više treba snage. Kreni redom, može da bude glupost tipa da kaiš nije zategnut dovoljno ili da je loš do toga da stvarno pumpa polako gubi snagu pa to pokazuje sada tako. Ja bih išao tako, procesom eliminacije. I samo pitanje, o koliko nagimu se radi, tipa nagib kao što je u Jarčujaku kod Evrope, kao što je u Grdici kod petlje ili nešto drugo?
 12. Mello87

  Filter ulja - Original Toyota ili Aftermarket?

  Pričamo o žutoj ili crvenoj lampici za ulje?
 13. Mello87

  Problem sa stop svetlom (Corolla XL)

  Ček, proverio si tu sijalicu u drugom faru i ponaša se normalno ili samo vizuelno si je proverio?
 14. Mello87

  Mello & Celica T23

  Danas smo ugrabili vreme i zamenili ulje menjača, stavljeno Eneos 75W90 GL5, ofarbane su kočnice napred i nazad, kupljeni su zadnji kočioni klipovi i pločice ali se čekaju gumice pa će zamena biti čim to stigne, kao i zamena antifriza ovih dana. U međuvremenu ispolirani su farovi i razlika je vidna, stavljene bele sijalice, polako se dovodimo u stanje ne dirati ništa @frank Nisam se lično ja bavio oko papirologije uvoza, nisam imao vremena, moje je bilo samo da biram
 15. 1. MrNebojsa 2. Mello87 3.
×