Jump to content
Cuore Sportivo

Auris 1.6 potrošnja - gradska vožnja

Recommended Posts

Da li neko sa ovog foruma iz ličnog iskustva može da mi kaže kolika je potrošnja ovog auta u isključivo gradskoj vožnji?
U pitanju je aktuelna verzija Aurisa sa benzinskim motorom zapremine 1.6 i snage 97KW/132KS.
Pokušavam već duže vrijeme da nađem ove informacije na raznim mjestima i to što sam uspijevao naći jeste da je potrošnja varirala od 8,5 do 10,5 litara što je onako malo prevelik raspon.
Hvala unaprijed i izvinjavam se ako je ovo u neku ruku ponovljeno pitanje sa neke od ranijih tema iako sam se potrudio da ih sve pročitam.

Podeli ovaj post


Link to post

Ja vozim 1.33 auris, potrošnja isključivo u gradu od 7.5-8.5L,1.6 bi trebalo da ima za nekih pola do max 1L veću potrošnju, u zavisnosti od težine noge i volje da se menjaju brzine kako pokazuje tabla. Ako šaltaš više, potrošnja će biti manja, ako ideš na elastičnost motora onda će biti veća. Ja sam prošle nedelje išao Beograd-Deliblato i nazad, 130km i prosečna potrošnja 5.2, voženo lagano, do 90-100. Sad imam 260km, taj ostatak je grad, i sada je 6.5. 1.33 i 1.6 imaju sličnu potrošnju jer 1.6 lakše povlači tu karoseriju.

Podeli ovaj post


Link to post

Hvala na odgovoru. U međuvremenu sam isprobao Aurisa i to samo kroz grad i gradsku gužvu. Vozio sam više nego lagano, samo sam tri puta pokušao da stisnem gas kako bih vidio šta će se desiti po pitanju ubrzanja i to iz druge ili treće brzine i mogu reći da se nije desilo ništa nego teško razočaranje koje je na kraju kulminiralo potrošnjom na bord kompjuteru od 9,6 litara na 100 kilometara.

Podeli ovaj post


Link to post

Ali je to prakticno na sredini opsega o kom si se informisao ranije :)

To je to, realna potrosnja. Ja sam se dosta raspitivao ranije i vrednosti se krecu upravo tako - od 8 do 10 za po gradu.

Podeli ovaj post


Link to post

Ja sam se prilikom kupovine razmišljao između Corolle 1.6 benzin i 1.4 dizel zbog inicijalno velike razlike u ceni. Nakon probnih vožnji dileme više nije bilo, mom stilu vožnje i očekivanjima vezanim za potrošnju mnogo bolje leži dizel. Kupio sam i osmeh na licu kad god sednem u auto još nisam skinuo :)

 

Sent from my S10 using Tapatalk

  • Upvote 1

Podeli ovaj post


Link to post

×