Jump to content
banenko

Aditivi za čišćenje dizni - vaše mišljenje,iskustva... ?

Recommended Posts

Vlasnik sam Yarisa 1,3 i majstor mi je dao savet s obzirom da motor lepo radi,čisto radi predostrožnosti,ne bi bilo loše staviti povremeno neki aditiv da se dizne ne bi zaprljale/zapušile...jer kako kažu: bolje sprečiti nego lečiti  :)  Nikada do sada nisam upotrebljavao ni jedan aditiv pa bih voleo da čujem Vaša mišljenja oko samog izbora (marke) aditiva... hvala u napred.

Podeli ovaj post

ma jok i pored aditiva ce se zaprljati, a i to lecenje nije nikakva mudrost, ociste se  ;)

Podeli ovaj post

Moj je savet, ništa ne diraj! Nisam još čuo da je neko imao tih problema na Yaretu. 

Podeli ovaj post

Bezveze trosis pare....ti aditivi imaju i kerozin da malo daju boost autu cak i na svakoj toj bocici pise ne koristiti stalno...jeftinije ti je da operes dizne kad treba nego da kako kazes povremeno ubacujes ovo u rezervoar zarad preventive.

Podeli ovaj post

Ja imam pozitivnih iskustva sa vinsom za dizne, posle sipanja u bivsem stilu koga sam izlecio, sad na svaku zamenu ulja sipam vins u avensisu i u laguni pa napunim oko pola rezervoara i vozim do rezerve...

Podeli ovaj post

ok,hvala na savetima.... gorivo u glavnom sipam na Gasprom-u i to onaj od 100 oktana i mislim da u njemu i ima neki procenat nekog aditiva tako da verovatno i neću ništa dirati...ali ajd,reko bolje da pitam...u svakom slučaju,hvala još jednom na odgovorima  :)  :toyo:

Podeli ovaj post

ma jok i pored aditiva ce se zaprljati, a i to lecenje nije nikakva mudrost, ociste se  ;)

Slazem se,mani se aditiva i samo cepaj ;)

Podeli ovaj post

Iskreno, svi aditivi su samo predostrožnosti radi. Vozio sam i dizele i benzince i prešao sa njima za 18 godina ukupno preko 600.000 km. Ako su dizne zagušene (i dizel i benzinske) neće mu nikakav aditiv pomoći. Samo može da da napravi još veći problem ako se sipa u rezervoar, ima da spere sav talog iz rezervoara, pa onda da zaguši filter goriva, a ako je filter kvalitetan i redovnovno menjan, nikakav talog neće doći do dizni, ali ako je low-level kategorije...

Na benzincima nema svrhe, čak ni Wynns (provereno na Citroenu i Chevrolet-u).

Na dizelima, ako su minimalna zagušenja, Wynns system purge ima još svrhe, ali ako su zagušenja velika, čisto bacanje novca, ništa drugo. Skidanje dizni, čišćenje i kalibrisanje u normalu jedino pomaže.

Odmah da se ogradim, ovo su moja iskustva sa 5 različitih automobila i motora, ne znači da će važiti za sve.

Zaboravio sam da dodam, na prethodni post. Corolla EE90, najbolji automobil ikada proizveden :) 

Podeli ovaj post